Ügyeleti rend lesz a hosszú hétvégén a patikákban, Pécsen ezt a gyógyszertárat lehet keresni

2021. április 1. 15:32 2021. ápr. 1. 15:32

Április 2-án, nagypénteken, április 4-én, húsvétvasárnap és április 5-én, húsvéthétfőn kizárólag az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: április 3-án, szombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos szombati, pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában déli 12 óráig tartanak nyitva, utána pedig az ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti, készenléti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is - ismertették.

Ez is érdekelhet: Mutatjuk, így lesznek nyitva az élelmiszer üzletek a húsvéti hosszú hétvégén Pécsett

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ oldalon.

A gyógyszerhatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepnapok torlódása miatt kiemelten fontos a rendszeresen szedett gyógyszerek és a váratlan egészségi helyzeteket enyhítő készítmények időbeni beszerzése.

Pécsett egyébként április 2-án, 4-én és 5-én a szokásos módon a SIPO Zsolnay Gyógyszertár lesz ügyeletben, a Zsolnay Vilmos u. 8. szám alatt, a Penny Market mellett.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A megyében lévő ügyeletes gyógyszertárakról pedig itt lehet tájékozódni, de alább mutatjuk, hogy mely patikák és milyen időintervallumban érhetők el a hosszú hétvége alatt, a munkaszüneti napokon. A szombati nap nyitvatartásai kapcsán itt találsz információkat.  

Ügyeletes gyógyszertárak, 2021.04.02, Baranya megye

Ügyeletes gyógyszertárak, 2021.04.04, Baranya megye

Ügyeletes gyógyszertárak, 2021.04.05, Baranya megye

 

Címlapkép: Illusztráció, Freepik