Új kutyafuttató épült a pécsi Móricz Zsigmond téren

2020. november 30. 14:45 2020. nov. 30. 14:45

Az önkormányzat közlése szerint az új kutyafuttatót 300 ezer forintból hozták létre az egykori Domus-áruház melletti területen, a kutyások reggel 8 és este 8 között használhatják.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint új kutyafuttatót építettek ki a Móricz Zsigmond téren, az egykori Domus-áruház melletti területen. A terület körbekerítését a Biokom Nkft. munkatársai végezték el, a kutyafuttatón a gazdiknak padot, a kutyáknak pedig kutya WC-t építettek.

Fotó: Pécsi önkormányzat

A kutyafuttató létrehozását több környékbeli kutyatulajdonos kezdeményezte a terület önkormányzati képviselőjénél, Auth István DK-s politikusnál, aki a képviselői keretéből építtette meg a létesítményt 300 ezer forintból. 

Fotó: Pécsi önkormányzat
Fotó: Pécsi önkormányzat

"Csaknem 9 hónapos egyeztetés előzte meg a futtató létesítését. A környék társasházaiban közvéleménykutatást végeztem, lakossági utcafórumot tartottam, és ezen kívül is többször egyeztettem a lakókkal. A környéken élőknek valós igénye a futtató, ezt jelzi, hogy a most körbekerített, lombos fákkal övezett területet eddig is kutyasétáltatásra használták.

Fotó: Pécsi önkormányzat
Fotó: Pécsi önkormányzat

Azért, hogy a többi lakó nyugalmát még az esetleg hangosabb kutyák se zavarják, nyitvatartási időt határoztunk meg. A kapuk reggel 8 és este 8 között lesznek nyitva. Bízom benne, hogy a gazdik örömmel és felelősen használják majd az új futtatót"

- olvashatóak Auth István szavai az önkormányzati közleményben.

 

Címlapkép: Pécsi önkormányzat

Forrás: Pécsi STOP