Új parkolóhelyeket hoztak létre a Littke utcában

2022. november 29. 17:13 2022. nov. 29. 17:13

Sajnos általános probléma a városban, hogy a lakótelepeken, híján van a parkolóhely és az ottlakók nem tudnak hol parkolni az autójukkal.

Most egy ilyen helyzetet orvosolt a pécsi városvezetés, ugyanis a Littke József utcában a körzet egyéni önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a BIOKOM NKft. új parkolóhelyeket alakított ki.

Meixner Barna és Schmuck Roland

A sajtótájékoztató keretében a körzet egyéni önkormányzati képviselője, Dr. Schmuck Roland (Pécs Jövője-MSZP) elmondta, hogy több igény is érkezett hozzá, miszerint szeretnének ide parkolót. Ezért megvizsgáltatták két évvel ezelőtt a Biokom szakemberivel, hogy a terület alkalmas-e rá, majd megkezdődött a folyamat. A képviselő elmondta, hogy az összeget a saját képviselői keretéből finanszírozta. Hozzátette, hogy az ő körzetében még várható több parkolófejlesztés is. A Maléter Pál utcában 19 új parkolóhelyet fognak létrehozni, valamint helyrehoznak több fagykáros helyet is. A képviselő elmondta, hogy ebben a ciklusban 50db parkolóhelyet alakítanak ki a körzetében.

Meixner Barna, a Biokom Nkft. vezérigazgatója elmondta, hogy szerte a városban egyre nagyobb igény van a parkolóhelyek számának bővítésére, a belvárosi területen ez nehézségekbe ütközik a városszerkezeti adottságok miatt.

„14 új parkolóhely létesült itt, a Littke utcában, valamint a terület közvilágítása is megújult, ugyanis két új, napelemes kandelábert telepítettünk”

mondta el Mexiner Barna.

Az új, napelemes kandeláber

Végezetül elmondta, hogy nagyságrendileg 10 millió forintba került ez a projekt.