Új stadion épül a Verseny utcában

2021. május 3. 18:26 2021. máj. 3. 18:26

Mérföldkőhöz érkezett a centenáriumi infrastruktúra-fejlesztés a PVSK egyesületénél a Verseny utcában. Az építkezés megvalósításáról 2021. április 9-én írta alá Czerpán István, a Pécsi Vasutas Sportkör elnöke és Jakab Ferenc, a B Build & Trade Kft. ügyvezetője a kivitelezési szerződést.

Az építési beruházás keretében a régi stadion helyén 27 365 négyzetméternyi építési területen judo és ökölvívóterem, multifunkcionális labdarúgó csarnok, atlétikacsarnok és futófolyosó, 800 fős lelátó, labdarúgó nagypálya és két műfüves labdarúgó kispálya épül. A PVSK életében 2017-ben vágtak bele egy közel 5 milliárd forintos fejlesztésbe. Napjainkban  ennek a folyamatnak a sarokkövéhez érkeztek, aminek keretében több mint 2.6 milliárd forint értékben építenek egy sportkomplexumot. Ezekben otthont kap a judo, az ökölvívás, az atlétika és a labdarúgó utánpótlás is. A vidéki sportfejlesztések között kiemelt fejlesztésnek minősül a beruházás, amely nemcsak az egyesületükben sportolóknak nyit egy egészen más perspektívát, hanem nagyban hozzájárul Pécs, és a Dél-Dunántúl sportolási lehetőségeinek fejlesztéséhez is” – mondta Rákossy Balázs, a Pécsi Vasutas Sportkör társadalmi elnöke.   A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

Hozzá tette Nagyon nagy öröm számukra, hogy az egyéni sportágak is új létesítményekhez jutnak. Judósok és ökölvívók lehetetlen körülmények között edzenek, atlétáik és labdarúgó-utánpótlásuk pedig hiányos feltételrendszerben végzi a munkát. Ezzel a beruházással nemzetközi összehasonlításban is helytálló minőségű létesítményeket kapnak ezek a sportágak.

 

- Az új labdarúgó nagypálya megfelel az MLSZ előírásainak, a lelátó befogadóképessége 800 fő. A régi stadion helyén megvalósuló beruházás keretében épülő új pályák területe 4 416 négyzetméter lesz. A judo, ökölvívó és labdarúgó csarnokok összesen 3 954 négyzetméter, az öltözőket és az előírásoknak megfelelő kiszolgálóhelyiségeket is magába foglaló lelátó 1 596 négyzetméter alapterületű lesz. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a budapesti székhelyű B Build & Trade Kft nyerte, de az építkezésen baranyai cégek, szakemberek dolgoznak, tudtuk meg Czerpán Istvántól a PVSK sportegyesület elnökétől.  A sportvezető hozzá tette nagy öröm számukra, hogy a jövőnek építeni mindig különleges feladat, és ezzel az utánpótlás-komplexummal most a fiataloknak építenek egy nagyon szép létesítményt. Szinte ugyanazzal a csapattal dolgoznak akik felépítették és 2019-ben átadták a Szamosi Nándor sportcsarnokot a Verseny utcában.

Tudják, hogy a megrendelő nagyon igényes, de a sportcsarnok esetén már bebizonyították, hogy meg tudtak felelni ezeknek az elvárásoknak, erről már  Benik Balázs, a B Build & Trade Kft. tulajdonosa beszélt.  Benik  azt is elmondta, hogy szinte száz százalékban baranyai alvállalkozókkal és helyi szakemberekkel működnek együtt. Lesz olyan pillanat, amikor egyidejűleg 20-25 alvállalkozó dolgozik a kivitelezésen.   A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A munka áprilisban elindult, az épületek helyének kitűzése után a lelátóépület cölöpalapozása már elkészült, most a csarnokok alapozásán dolgoznak a szakemberek. Abban biztos vagyok, hogy, ha valaki egy év múlva erre jár, akkor nem fog ráismerni- tudtuk meg a cégvezetőtől.