Új tulajdonos - tovább pörög a pécsi kerámiakeringő

2017. május 26. 08:10 2017. máj. 26. 08:10

Nemcsak a Ledina Épületkerámiának, hanem a Pécsi Kerámia Kft-nek is új tulajdonosa lett, egy angliai bejegyzésű cég, a China Rose Ltd. A China Rose Aszódi Zoltán érdekeltségében áll.

Április 27-én új tulajdonost jegyeztek be a Pécsi Kerámia Kft-ben, mely a Ledina-ügyben tűnt fel anno, akkor még Bally Holding Trust-ként.

A Ledina Kft. mögött állt egykor ez a cég - Bozóki János félig görög üzletember volt a tulajdonosa, egyébiránt Szabó Iván, Pécs ügyvédjének jó ismerőse - a Ledinában egy időben az Anidel Projekt Kft-n keresztül gyakorolta a tulajdonosi jogokat.

A Ledinát néhány hónapja átnevezték Ledina Épületkerámia Kft-vé, a Bally Holdingból pedig Pécsi Kerámia Kft. lett. Ez utóbbi változás azzal volt összefüggésben, hogy a Ledina egy több milliárd eurós pályázaton akart indulni, de még nem volt referenciája az Átlátszó blogjának cikke szerint.

A cikkben többek közt az olvasható, hogy a Ledina Épületkerámia Kft-ben a tulajdonos Anidel Projekt Kft-t törölték, helyére egy angliai, birminghami cég, a China Rose Ltd. lépett be.

A China Rose Ltd. magyar kézbesítési megbízottja Aszódi Zoltán, a cikk szerint emellett ő az igazgatója is.

Az Átlátszó ugyanakkor arról ír, hogy az eddig Bozóki tulajdonában álló Pécsi Kerámiában is zajlik egy tulajdonosváltás, ott is a China Rose lép be új szereplőként.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a Pécsi Kerámiában április 27-én ügyvezető lett Aszódi Zoltán, a China Rose magyar kézbesítési megbízottja pedig dr. Bódis Krisztina pécsi ügyvéd lett az e-cégjegyzék adatai szerint.

Aszódi az Átlátszó megkeresését - hogy mi a célja a két kerámiás céggel - azzal hárította, hogy még zajlik az átadás-átvétel, ezért majd később válaszol. Aszódinak több magyarországi érdekeltsége is van ("2001-ben alapította meg a navigációs eszközök értékesítésével foglalkozó Worldgate Kft.-t, és 2017. április elején jegyeztette be az iProvizo-Rapid Kft.-t, melynek fő tevékenységi köre a közúti áruszállítás" az Átlátszó cikke szerint).

Az Átlátszó Szabó Ivánt is kereste, hogy Bozóki miért adta el cégét, Szabó azonban azt válaszolta, hogy sem ő, sem pedig Bozóki nem hajlandó nyilatkozni az ügyben.

Aszódi egy kétes hírnevű egyetemen szerezte diplomáját a 444 cikke szerint, volt tiszteletbeli konzul is, amiről a Népszava emlékezett meg 2008-ban egy cikkében.