Újabb illegális hulladéklerakót számolt fel a BIOKOM

2021. október 19. 16:20 2021. okt. 19. 16:20

Összesen 80 tonna illegálisan elhelyezett hulladéktól tisztította meg szombaton a BIOKOM NKft. a Komló és Mánfa közti útszakaszt a Mecsekben a Baranya Megyei Kormányhivatal megbízásából.

Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása fontos cél a BIOKOM NKft.-nél, ahol folyamatosan dolgoznak mind a kisebb gócpontok, mind pedig a nagyobb lerakatok felszámolásán. Legutóbb, október 16-án a Komló és Mánfa közötti útszakaszon, illegálisan elhelyezett hulladékot szállították el a társaság munkatársai, ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának megbízásából.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A területet csaknem 2 tonna zöldhulladéktól és 78 tonna műanyag hulladéktól tisztították meg. Hogy ez milyen hatalmas mennyiség, azt jól jelzi, hogy az elszállítást 13 fordulóval tudták megoldani. A gépi rakodási munka kivételével minden szükséges feladatot a BIOKOM NKft. munkatársai végeztek el.

Nem ez volt az első eset, hogy a társaság nagyobb területen számolta fel az illegális hulladéklerakókat. Ez év februárjában a Kórház utca 6.  alatti, mára már lakatlan épület környéke tisztult meg a szeméttől, márciusban István-akna környékéről, májusban pedig a Pécs-Romonya összekötő út melletti területekről szállították el az illegális hulladékot, de Györgytelepen és az egykori Zsolnay-labdarúgópályán is felszámolták a lerakatokat.

Az illegális hulladéklerakás elleni harcot a BIOKOM NKft. által kihelyezett vadkamerák is segítik, jelenleg összesen 11 figyeli a lerakás szempontjából frekventált területeket, és további öt kamera beszerzése folyamatban van.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

A társaság augusztusban telepített vadkamerát a nagyárpádi buszfordulóhoz, a Hársfa lakóparkhoz, az Edison utca – Gomba utca kereszteződéséhez, a Donátusi út – Aranyhegyi dűlő kereszteződéséhez, a Fábián Béla utcai buszfordulóhoz, a Magyarürögi úton a Lajkó utcai szelektív gyűjtőszigethez, a Corvin utcába és a Pákolitz István utcába, a Vásárcsarnok északi oldalán lévő tömbparkolóba, valamint a Huszár utca – Mezőszél utca kereszteződéséhez. A kamerákat a Pécsi Közterület-felügyelet figyeli, és többször volt már példa arra, hogy a hatóság a felvételek alapján indított eljárást az illegális szemetelők ellen.

 

Forrás: BIOKOM Nkft.