Újabb mentőcsomaggal segíti a pécsi vállalkozásokat az önkormányzat

2020. október 30. 15:10 2020. okt. 30. 15:10

Pécs önkormányzata és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVh) újabb mentőcsomaggal segíti azokat a pécsi vállalkozásokat, amelyeket közvetlenül sújt az új koronavírus-járvány.

A városháza október 30-i tájékoztatása szerint ezúttal azok a pécsi, vendéglátásban érdekelt vállalkozások részesülnek kedvezményben, amelyek az önkormányzat vagyonhasznosító cégétől bérelnek helyiséget, és a szeptember 21-i kormányrendelet értelmében este 11 óra után már nem fogadhatnak vendégeket.

A rendelkezés mintegy 20 pécsi vállalkozást érint, ők 10, illetve 20 százalék kedvezményben részesülnek a bérleti díjukból. A kedvezmény mértéke attól függ, hogy milyen mértékben sújtja őket a rendelkezés, azaz a nyitva tartásuk, forgalmuk mekkora hányadát érinti a korai zárás. A PVh Zrt. újabb mentőcsomagjának értéke havi mintegy 1 millió forint.

A kedvezményes időszak november elsejétől érvényes annak a hónapnak a végéig, amelyben a kormány visszavonja a rendeletét, akkor is, ha ez a hónap elején vagy közepén történik meg.

A közlemény emlékeztet, a vagyonhasznosító a koronavírus első hulláma idején összesen mintegy 300 millió forintos mentőcsomagot állított össze azoknak a pécsi cégeknek, amelyek az önkormányzati cégtől bérelnek ingatlant. 

Forrás: Pécsi STOP