Újabb pécsi ovikban is tanulhatják a szakmát a leendő óvópedagógusok

2021. július 16. 13:23 2021. júl. 16. 13:23

További két pécsi óvoda is sikerrel pályázott a Pécsi Tudományegyetem partnerintézményi pályázatán, így ősztől a belvárosi és Testvérvárosok terei óvodában is képezhetik majd az óvópedagógusnak tanuló egyetemi hallgatókat - derült ki a pécsi önkormányzat közleményéből.

A Pécsi Tudományegyetem Szekszárd után Pécsett is indított óvópedagógus-képzést, amelynek gyakorlati oktatását helyi óvodákban végzik. A gyakorlati szakmai képzést végző intézményeket - szigorú feltételeket vizsgálva - pályázat útján választja ki az egyetem. Az idei pályázat alapján újabb két pécsi óvoda csatlakozhatott az egyetem partnerintézményei közé.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Örülök annak, hogy a pécsi önkormányzat és a Pécsi Tudományegyetem közötti együttműködések sora újabb fejezettel bővül. Nagy elismerés ez az óvodáinknak, egyben jelentős feladatot is jelent a számukra, hiszen egyebek között például végzett mentorokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy partnerintézmények lehessenek. Úgy vélem ugyanakkor, hogy a pécsi egyetemmel folytatott együttműködés mindenki számára előnyös lesz. A gyerekeknek és a családoknak azért, mert felkészült és lelkes fiatal szakemberek is foglalkoznak majd a gyermekükkel. Az egyetem számára azért, mert hallgatóik hiteles és évtizedes tapasztalattal rendelkező pedagógusoktól leshetik el a szakma fortélyait. Az óvódáknak pedig azért, mert ezzel biztosíthatják saját szakmai utánpótlásukat, hiszen a náluk tanuló hallgatók nagyobb eséllyel maradnak a testületben gyakornokként és később óvópedagógusként is – fogalmazta meg Nyőgéri Lajos, Pécs oktatásért felelős alpolgármestere.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata​