Újabb pécsi óvodákban bukkant fel a vírus

2021. március 3. 15:21 2021. márc. 3. 15:21

A folyamatos erőfeszítéseket igénylő védekezés ellenére tovább terjed a vírus a pécsi óvodákban. Az egyes fertőzések miatt négy intézmény összesen négy csoportjából 62 kisgyermek és a fertőzöttekkel együtt 10 dolgozó került karanténba - tudtuk meg a pécsi önkormányzat közleményéből.

Az alábbi óvodai intézmények érintettek: 

 

Móricz Zsigmond tér

A Városközponti Óvoda Móricz Zsigmond téri Tagóvodája egyik dolgozójának csütörtökön lett pozitív a koronavírus-tesztje. A kontaktkutatás eredményeként a fertőzött dolgozó közvetlen munkatársa és egy csoportból 20 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Az Oktatási Hivatal az intézményben március 8-ig rendkívüli oktatási szünetet rendelt el.

 

Anikó utca

A Kertvárosi Óvoda Anikó Utcai Tagóvodájának egyik munkatársa szintén csütörtökön este kapta kézhez pozitív koronavírus-teszteredményét. A kontaktkutatás eredményeként az intézmény egyik csoportjának 14 kisgyermeke, valamint 3 óvodai dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá, karanténjuk március 8-án éjfélkor ér majd véget.

 

Budai Nagy Antal utca

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai központi óvodájában az egyik dolgozóról pénteken derült ki, hogy elkapta a fertőzést. Ahogy arról már hírt adtunk, akkor két dolgozó és 16 gyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Kedden a karanténba került egyik kisgyermekről igazolódott be, hogy ő is elkapta a vírust. Az új fertőzés miatt elrendelt új kontaktkutatás miatt immár 17 gyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Esetükben a karantént március 8-ig hosszabbították meg.

 

Radnóti Miklós utca

A Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Miklós Utcai Tagóvodája egyik dolgozójának koronavírus tesztje pozitív lett. A járványügyi szakemberek az érintett csoportban a fertőzött dolgozóval szoros kontaktba került 11 kisgyermek és egy közvetlen munkatárs számára március 8-ig rendeltek el karantént.

 

Azokat a gyermekeket, akik nem kerültek járványügyi megfigyelés alá, valamennyi intézmény fogadni tudja, az ő ellátásuk folyamatosan biztosított -zárja közleményét a pécsi önkormányzat.

 

Forrás:  Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata / Pécsi Stop