Újabb térfigyelő kamerákat telepítettek Pécsett

2021. május 6. 16:06 2021. máj. 6. 16:06

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó térfigyelő kamerák száma a városban.

A pécsi önkormányzat az elmúlt tíz évben több lépcsőben fejlesztette térfigyelő kamerarendszerét. Legutóbb 2019-ben bővült a hálózat, akkor a keleti városrészbe 21 darab kamerát helyeztek ki, de a személy elleni erőszakos cselekmények, a bűnelkövetések és a jogsértések magas száma miatt a jelenlegi városvezetés – a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel egyeztett álláspont alapján - indokoltnak találta további kamerák telepítését is a városrészben. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Ezek működése az eddigi tapasztalatok alapján visszatartó erővel bír, a szabálysértések elkövetőinek felkutatását és felelősségre vonását pedig elősegíti.

Mintegy 10 millió forintos beruházásból 8 darab új térfigyelő kamera került a városrészbe. Olyan helyekre telepíttettük őket, ahol az elmúlt időszakban megszaporodtak a szabálysértések. Így például a Pákolitz István utcába, vagy a Komlói út elején, a pénzintézet környékére is kerültek ki ilyen eszközök. A kamerák nemcsak az erőszakos bűntények megelőzésében, illetve nyomozásában segíthetnek, hanem az illegális hulladéklerakás visszaszorításában is. Éppen ezért azt szeretném, ha a 2024-ig tartó ciklusban további kamerák kerülnének a keleti városrészbe, mert a rendszer bővítésével, esetleg néhány kamera áthelyezésével érezhetően javulhatna a közbiztonság, és ezzel az itt lakók életminősége – fogalmazta meg Hencsei Zsolt, a terület önkormányzati képviselője.

Ez is érdekelhet: Újpetre közelében "büntetőfékezett" most börtön várhat rá

Az új kamerák április közepe óta működnek a városrészben. Ezeken kívül a Centrum parkolóban és a Balokány-ligetben is felszereltek néhányat, így a teljes pécsi rendszer jelenleg 131 db térfigyelő kamerával működik. Ezek képeit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kialakított térfigyelő központban a Közterület-felügylet munkatársai 24 órában figyelik, és ha törvénytelenséget észlelnek, azonnal riasztják a járőröket. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Illusztráció, Pexels