Újra vannak aktív fertőzöttek a Dél-Dunántúlon

2020. július 22. 19:16 2020. júl. 22. 19:16

Egyetlen olyan megye van jelenleg az országban, ahol nincs aktív koronavírus-fertőzött jelenleg, ez pedig Tolna. Baranyában és Somogyban viszont július 16. után jelentek meg az újabb fertőzöttek.

A kormány által fenntartott és kezelt koronavirus.gov.hu szerdán arról számolt be, hogy továbbra is Budapesten van a legtöbb aktív koronavírus-fertőzött, szám szerint 171 fő. 

Utána Pest megye (75 fő), Zala (72 fő), Borsod-Abaúj-Zemplén (56 fő), Csongrád-Csanád (25 fő), Fejér (21 fő), Komárom-Esztergom (16 fő), Heves (10 fő), Bács-Kiskun (9 fő), Hajdú-Bihar (8 fő), Nógrád (5 fő) következik. 

3-3 aktív fertőzött van a következő megyékben: Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém. 

Somogyban 2 fő, Baranyában és Békésben 1-1 fő aktív fertőzött van a kormányzati oldal tájékoztatása szerint, Tolna megye pedig az egyetlen olyan megye az országban jelenleg, ahol nincs aktív fertőzött.

Július 16-án még azt közölte a kormány a koronavírus-honlapon, hogy négy megyében egyáltalán nincs aktív fertőzött: Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben. Vagyis az azóta eltelt majdnem egy hétben fedeztek fel újabb fertőzötteket Baranyában, Somogyban és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben.

A szerda reggeli adatok szerint újabb 19 fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában az országban, ám ezen idő alatt haláleset nem történt a koronavírus következtében. Baranyában 41 fő, míg Somogyban 24 beazonosított fertőzöttet tartottak nyilván szerda reggel (ami nem azonos az aktív fertőzöttekkel, mivel az utóbbi az előző halmaznak része).

 

Címlapkép: A PTE Szentágothai János Kutatóközpont virológiai laborjának munkatársa munka közben - Fotó: MTI/Sóki Tamás

Forrás: Pécsi STOP