Ünnepi ruhát öltenek Pécs utcái, terei is

2021. november 22. 15:05 2021. nov. 22. 15:05

A karácsony már itt kopogtat a közelben, így pár napon belül Pécs is felölti ünnepi ruháját a BIOKOM NKft. munkatársainak köszönhetően. A Mindenki Karácsonyfája pénteken érkezett meg a Széchenyi térre, de több városrésznek saját fenyője is lesz. A megszokott adventi díszek mellett pedig újakat is találhatnak majd a pécsiek és a városba látogató turisták - közölte lapunkkal a BIOKOM Nkft.

Alig több, mint egy hónap, és itt a karácsony. Ennek megfelelően Pécs utcái, terei is díszbe öltöznek a napokban a BIOKOM NKft. munkatársainak köszönhetően. A megszokott dekorációk mellett újdonságok is lesznek: két fénykaput állítanak fel a városüzemeltetési társaság munkatársai a belvárosban, amelyek remek hátteret adnak majd az ünnepi szelfiknek. Az egyik a Széchenyi téren, a Hunyadi-szobor mellett, a másik az Irgalmasok utcája-Jókai tér kereszteződésében kap helyet. A Ferencesek utcájában a kandeláberekre kerül 10 új dísz, ezeket is érdemes lesz felfedezni. A város adventi koszorúját könnyű lesz meglátni a Dzsámihoz vezető lépcső tetején a maga csaknem 2,5 méteres átmérőjével.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

A Kossuth tér is ünnepi díszt kap, a Mecsekerdő Zrt. Ágoston Andrea önkormányzati képviselő közbenjárásának köszönhetően 8 fenyőfát ajánlott fel, amelynek tartóit a BIOKOM NKft. karbantartó részlegének munkatársai készítették el.

 

A hangulat persze nem lenne teljes a karácsonyfák nélkül, amelyek idén is több városrészbe kerülnek. A Széchenyi térre a Mindenki Karácsonyfája pénteken érkezett meg, díszítését már megkezdték a BIOKOM munkatársai. A 12 méteres lucfenyőt egy pogányi család ajánlotta fel. A fa alatt az aranyszínű kisvonat mellett helyet kap majd egy új betlehem is, amihez az istállót a városüzemeltetési társaság asztalos szakemberei készítették el.

 

Hamarosan pedig a többi városrészbe is megérkeznek a fenyőfák. Uránvárosban, a 17 emeletes épület előtti téren december 6-án állítják fel a Blaha Lujza utcából érkező fenyőt. Kertvárosban, a Csontváry-sétánynál szintén ezen a napon díszítik fel a Keszüből felajánlott fát. A keleti városrész karácsonyfája ismét a Komjáth Aladár utcában kap helyet, az ürögi városrészé pedig a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésében. Mindkettőt december 7-én állítják fel. Hirdre és a Megyeri térre pedig egy nappal később, december 8-án érkezik meg a karácsonyfa – utóbbira a díszeket pécsi bölcsődés és óvodás kisgyermekek készítik.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Újdonság, hogy az egykori FEMA áruháznál kialakított körforgalomnál lévő PÉCS felirathoz is felállítanak egy nagyjából 4,5 méteres karácsonyfát december 8-án, alá pedig ajándékdobozok kerülnek, amelyet a BIOKOM karbantartási részlegének munkatársai készítenek. A karácsonyfákon is lesznek új díszek, 100 darab óriás szaloncukor teszi még hangulatosabbá a fenyőket.