Úszóbajnokok előtt tisztelegnek csütörtökön Pécsen

2023. február 13. 19:46 2023. feb. 13. 19:46

Pécsen helyi paralimpikon úszók részvételével, kiállítással egybekötött rendezvénnyel kapcsolódik a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztály a Magyar Parasport Napjának csütörtöki programjaihoz - közölte a Magyar Paralimpiai Bizottság az MTI-vel.

Az MPB Közleményében emlékeztett rá, hogy 2018 óta minden év februárjában rendezi meg a Magyar Parasport Napját, idén pedig az országos naphoz kapcsolódva a pécsi szakosztály is ünnepet szervez.
    

A rendezvény keretében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban csütörtökön  17 órától köszöntik a város mindenkori úszó paralimpikonjait, valamint fotó- és relikviakiállítással idézik fel sikereiket.
    

A mecsekaljai paraúszók hosszú évek óta meghatározó eredményeket érnek el: az elmúlt hét paralimpiai játékokról hat bajnoki címmel, összesen 26 éremmel tértek haza a helyi szakosztály versenyzői.
    

A csütörtöki rendezvényen iskolás diákok találkozhatnak személyesen a helyi paralimpikon úszókkal, testközelből megnézhetik az elmúlt világversenyeken szerzett érmeket és a viadalokról származó relikviákat.
    

A rendezvényen mások mellett Hoffmann Judit, Konkoly Zsófia, Pásztory Dóra és Sors Tamás paralimpiai bajnokok, valamint Kovács Ervin paralimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, valamint fogadják személyesen a paralimpiák, parasport világa és a sportolók iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket.

Forrás: MTI