Vaddisznók elől kellett menekülnie saját kertjében egy pécsi nőnek

2016. december 21. 10:47 2016. dec. 21. 10:47

Órát lehetne igazítani az érkező vadakhoz - panaszolta a mecsekoldali asszony, aki azon a részen él, ahol a napokban belterületi vadászat indult meg a randalírozó állatok miatt.

Belterületi vadászat indult a baranyai megyeszékhelyen, mivel rettentően elpofátlanodtak a szarvasok és a vaddisznók - írtuk néhány napja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása nyomán.

A hatóság közlése szerint a Makár-tető – Völgyi dűlő – Felsőmakár dűlő által határolt erdős területen rendszeresen megjelenő szarvasok és vaddisznók miatt lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak feldúlták a házikerteket, és állandó jelenlétükkel veszélyeztetik az ott élők testi épségét.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, a vadak átterelésére nincs lehetőség, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók és szarvasok belterületi vadászata, mely december 15-től február 28-ig tart éjszakánként a Völgyi dűlő, a Felsőmakár dűlő, a Magyarürögi út és a Tiborc utca által határolt területen.

Hogy mennyire durva a vaddisznóhelyzet az érintett részen, azt egy asszony mesélte el a Bamának kedden. A cikk szerint a Magyarürögi úton lakó nő azt mondta, évek óta problémát okoznak a környéken a vaddisznók. Elbeszélése szerint olyan is előfordult, hogy saját kertjében kellett menekülőre fognia a vadak miatt. Mint mondta, minden este tíz után megérkezik öt vaddisznó, hogy a szomszéd telke mögött igyanak egy vízforrásból.