Valakik megint gyilkolnák a kertvárosi kutyákat

2019. február 7. 16:25 2019. feb. 7. 16:25

Időnként fellángol az aljasság Pécsett, méretéből fakadóan nem ritkán Kertvárosban. Decemberben fagyállós falatkákkal próbáltak itt kutyákat ölni, a minap pedig ugyanitt szöggel bélelt virslit talált az egyik gazdi.

A jelenség amennyire szomorú, annyira nem új. 2016-ban például már volt egy nagyobb felfutása az ebeknek szánt mérgek kihelyezésének. Akkor is Kertvárosban dolgoztak a mérgezőemberek, egyebek mellett a Melinda parkban, a Lőtéri-dombnál, Rózsadombon, de olyan forgalmas helyeken is találtak gyanús ételcsomagokat, mint a Diana vagy a Krisztina tér.

Nem sokkal ezután a PMFC pálya környékén találtak kutyasétáltatók mérgezett falatokat.

A jelek szerint ismét Kertváros lett az arctalan gyilkosok kedvenc helye. Decemberben is itt, az Aidinger utca környékén bukkantak fel fagyállós falatok. A napokban pedig különös kegyetlenséggel szöggel megtöltött virslidarabokat talált a Littke József utcai buszmegállónál, a kutyafuttató közelében egy gazdi.

Lapunk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordult kérdéseivel a témában. Arra voltunk kíváncsiak, hogy történt-e ilyen tárgyú bejelentés mostanában Pécsett, de a rendőrség szerint hozzájuk nem érkezett jelzés.