Van két rossz hírünk a zágrábi adventi expressz kapcsán

2019. november 27. 08:48 2019. nov. 27. 08:48

Mindössze néhány hely van már csak a két és fél hét múlva induló Zágráb Advent Expresszre - közölte lapunkkal a MÁV, hozzátéve, bár bővítették a vonatot, az gyakorlatilag betelt mostanra.

A december 14-én Pécsről a horvát fővárosba közvetlenül közlekedő vonat a vasúttársaság tájékoztatása szerint eredetileg hét kocsiból állt, de múlt pénteken hozzácsaptak még egyet a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Ettől függetlenül aki most gondolkozik azon, hogy elvonatozna a zágrábi karácsonyi vásárba, valószínűleg hoppon marad: a 640 helyből mindössze 4-5 volt elérhető hétfő délután. Ennél rosszabb hír az, hogy a tavalyi gyakorlattal ellentétben idén nem tervez második járatot indítani a MÁV.

Az ünnepi expressz a tavalyi Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Barcs-Gyékényes útvonal helyett idén a Pécs-Dombóvár alsó, Kaposvár és Somogyszob érintésével közlekedik. Hogy miért, azt nem kommunikálta az állami vasúttársaság, annyit viszont megjegyzett, hogy azon szerencsésekre, akik tudtak rá jegyet venni, étkezőkocsi is vár, ami újdonság.

December 14-én Budapestről is indul Zágrábba adventi nosztalgiavonat, de mielőtt megörülnél, szólunk, ott sincs már hely.

 

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP