Varga Mihály szerint partnerként kezelik Pécset

2017. november 22. 14:46 2017. nov. 22. 14:46

Szakács László szocialista parlamenti képviselő szerint viszont nem, sokkal inkább a mozdítható pécsi vagyonra feni a fogát a kormány.

Szakács László baranyai szocialista parlamenti képviselő Mesterházy Attilával közösen tartott sajtótájékoztatót szerdán. Szakács a Parlament gazdasági bizottságának tagja, Mesterházy pedig a költségvetési bizottság elnöke, a grémiumok szerdán Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert hallgatták meg.

Szakács László egyebek mellett arról beszélt: 6900 milliárdnyi adósságot elfelejtett megemlíteni Varga Mihály, ennyi kötelezettsége van az államnak többek között a magánnyugdíjakból, a bevándorlási kötvényekből és Paks 2-ből fakadóan, márpedig ez a hazai össztermék 20 százaléka.

Szakács a pécsi helyzetről is kérdezte a minisztert.

– Pécs csődben van, 7,5 milliárdnyi kifizetetlen számlája van, ezen felül közel 20 milliárd forintnyi hitele a város cégeinek – mondta a baranyai politikus.

– A kérdésem arra vonatkozott, hogy a nemzetgazdasági minisztérium miben segíti a várost.

Szakács elmondta: Varga Mihály válasza szerint nem tud arról, hogy Pécs csődben lenne, márpedig ha így van, akkor ő az egyetlen. Varga szerint egyébként partnerként kezelik Pécset.

- Mindannyian tudjuk, hogy nem erről van szó, hanem arról: Varga Mihálynak az a terve, hogy Pécsről elvigyék a maradék működő vagyont – így Szakács László.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető helyettese hozzátette: ide érti a közszolgáltató szektorból a hulladékszállítást, a vízszolgáltatást, a repülőteret és azokat az ingatlanokat, amelyekkel a pécsiek életén még lehetne javítani. Szakács László leszögezte: ezt Varga Mihály nem vállalta, a többi Pécsre vonatkozó kérdésére pedig nem válaszolt.