Vári üzlettársának cégével és az Őri László vezette akciócsoporttal is szerződött a pécsi állatkertet működtető kft.

2019. október 3. 10:26 2019. okt. 3. 10:26

A Pécsi Helyi Akciócsoporttal és Vári Attila üzlettársának, dr. Komlódi Andrásnak az ügyvédi irodájával is szerződött a Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft., és a választás előtt eladásra kínált pécsi médiaközponttal is többmilliós megállapodást kötöttek - derítette ki lapunk közérdekű adatigényléssel. 

Korábban közérdekű adatkikérésünk nyomán írtuk meg, hogy a Péterffy Attilát a városi médiában ekéző Vicze Csilla 2017. április elsejétől 2019. szeptember 30-ig szerződött a pécsi önkormányzattal, havi 40 ezer forintért segítette elő a helyi identitás megőrzését, a helyi értékek felkutatását, helyi hagyományok ápolását. Ugyanígy derítettük ki, hogy a Fidesz mögé szervilisen visszatalált ÖPÉ-s Varga Péter - aki a 17-es körzetben indul ősszel a kormánypártok színeiben - is szerződést kötött az önkormányzattal.

Az elmúlt években kötött szerződéseket illetően a pécsi önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft.-nél is kíváncsiskodtunk.

Ennek során kiderült például, hogy a cég 2016. 06. 15-tel leszerződött a Pécsi Kommunikációs Központtal. A 2019. december 31-ig érvényes szerződés szerint a tavaly 41 milliós veszteséget termelt önkormányzati médiacég - melyet eladásra kínált a város, de nem kellett senkinek - 8 millió forint éves keretösszegért cserébe kommunikációs és marketingtevékenységet lát el, ideértve marketinganyagok gyártását és kivitelezését is.

Az állatkertet üzemeltető cég azzal a Pécsi Helyi Akciócsoporttal is szerződött, melynek vezetője a megyei közgyűlésbe katapultáló Őri László alpolgármester. Az akciócsoport egy pályázatra vonatkozó szaktanácsadást, menedzsmenti feladatok ellátását, egyéb pályázati tanácsadást és pályázatfigyelést vállalt havi 276 ezer forintért. A szerződést 2018. január elsején kötötték, eredetileg 2019. augusztus 31-ig szólt, de 2018 decemberének utolsó napján felmondták. Ez idő alatt 3 312 000 forint volt a szerződés teljes összege.

A közadatigénylés során kiderült, hogy a Pécsi Állatkert Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. május 30-án határozatlan idejű szerződést kötött Dr. Komlódi András Ügyvédi Irodával. Hogy mennyi pénzt fizettek az ügyvédi irodának jogi képviselet címén, az nem derült ki a dokumentumból, csak azt, hogy a szerződés szerint eseti gyakorisággal, eseti összegért veszi igénybe a zoo a szolgáltatást.

Az ügyvédi iroda neve ismerősen csenghet: nemrég írtuk meg, hogy Vári Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje dr. Komlódi Andrással, valamint Bánki Erik testvérével, Bauer Nándor Zsolttal egyetemben tulajdonosa a Cardio Complex Kft.-nek, melynek a politikussá vált vízilabdázó ügyvezetője is.

Vári Attila kapcsán a minap arról szóltak a hírek, hogy az általa vezetett PSN Zrt. éveken át kemény pénzeket fizetett ki sportolói telemetriás EKG szűrésére és ilyen adatbázis létrehozására. A nyertes cég tulajával Várinak és Bánki Erik testvérének közös cége van.

Ezt megelőzően arra derült fény, hogy Vári - aki 150 ezer forintos lakhatási támogatást kap havonta a bruttó 1,1 millió forintos fizetése mellé - havi 220 ezer forintos juttatást hagyhatott jóvá saját magának mint a Mohácsi Torna Egylet szakmai tanácsadójának.

 

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP