Vásárcsarnok: elérték az 50 százalékos készültséget

2021. augusztus 5. 18:39 2021. aug. 5. 18:39

Nemrég a pécsiek személyesen is ellátogathattak az épülő új Vásárcsarnok építési területére. A kivitelezés rendben, a határidőket tartva halad, és mostanra elérte az 50%-os készültséget.

A TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, az Új pécsi Vásárcsarnok megépítése tárgyú projekt kivitelezése 2021. elérte az 50%-os műszaki készültségi szintet. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Az új pécsi Vásárcsarnok munkaterület átadás-átvételi eljárása 2020. július 31-én lezajlott, ezt követően indult meg a rendelkezésre álló engedélyes és tendertervek alapján a kivitelezési tervek elkészítése, valamint a projekt fizikai megvalósítása: megkezdődtek a földmunkák, továbbá az épület alapozása is.

Az alapozási munkálatokkal 2020. novemberében végeztek, ezt követően indult meg az előgyártott vasbeton tartószerkezeti elemek szállítása az építési területre, amelyek bedaruzása 2020. december közepéig történt meg. 2020. év végére már körvonalazódott az épület befoglaló mérete.

2021. januárjában megkezdődött az épület tartószerkezetének és a belső tereit meghatározó monolit vasbeton boltíveinek a megépítése.

Az 50%-os készültség idejére az épület tartószerkezete és az épület lefedése majdnem teljesen elkészült. A mennyezet alatti gépészeti vezetékek és berendezések elhelyezése, illetve a mennyezet alatti villamossági vezetékek beszerelése folyamatban van. Mindezek mellett már a szárazépítési munkálatok is zajlanak.

A csarnok teljes lefedését követően megkezdődnek majd a belső burkolási és egyéb belsőépítészeti munkák is. A tervezett ütemterv szerint az új pécsi Vásárcsarnok kivitelezése 2022. január hónapban fejeződik be, ezután indulhat a műszaki átadás-átvétel és a használatbavételi eljárás is.

A csarnoképítéshez kapcsolódóan a projekt keretén belül, az Ipar utcában tervezett körforgalmi csomópont 2 ütemben történő építése 2021. júniusában kezdődött meg. Az I. ütemben tervezett munkálatok közül a burkolat bontási, közműkiváltási, illetve közműépítési munkálatok készültek el. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook