Vasasról érkezik az idei mindenki karácsonyfája, melyet pénteken állítanak fel a pécsi Széchenyi téren

2022. november 17. 13:16 2022. nov. 17. 13:16

Jövő vasárnap gyújthatjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. A BIOKOM NKft. munkatársai már készülnek az ünnepi időszakra. Pénteken érkezik meg a mindenki karácsonyfája a Széchenyi térre. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több díszes karácsonyfával lehet majd találkozni a város különböző pontjain - írja közleményében a BIOKOM NKft.

Napokon belül kezdődik az adventi időszak, néhány hét múlva pedig itt a karácsony. A BIOKOM NKft. munkatársai már elkezdték ünnepi díszbe öltöztetni a várost. A közelgő ünnepet a mindenki karácsonyfája jelzi leginkább, melyet pénteken állítanak fel a Széchenyi téren. A kb. 14 méter magas fa Vasasról érkezik. A jegenyefenyőt 21 évvel ezelőtt Hetényi Andrásné Mónika és családja ültette.

Nagy szeretettel gondozták, ám a növény az évek múlásával kinőtte a kertet. A fa a szívükhöz nőtt, ezért ajánlották fel a városnak és nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy idén ők adhatják a pécsieknek a mindenki karácsonyfáját, melyet péntek délelőtt (várhatóan 10:00 és 12.00 között) állítanak fel a város főterén. A fa a díszekkel és a díszkivilágítással jövő héten ölti fel teljes pompáját, melyet egészen vízkereszt napjáig csodálhatunk.

 

A mindenki karácsonyfája mellett még 7 fenyőfát díszítünk fel a város különböző pontjain. Uránváros főterén, Kertvárosban a Csontváry sétánynál, Meszesen a Komját Aladár utcában, a Magyarürögi út – Rácvárosi út kereszteződésénél, a Magasház helyén a játszótér mellett, Szabolcsfaluban és Hirden is lesz ünnepi díszbe öltöztetett fenyőfa. Ezekkel december közepétől lehet majd találkozni. A mindenki karácsonyfájához hasonlóan társaságunk ezeket is felajánlásokból kapta, Pécsről és Pécs környéki településekről - zárja közleményét a BIOKOM NKft.