Végigjárta a NAV a strandokat, mutatjuk, mit találtak

2020. augusztus 7. 10:00 2020. aug. 7. 10:00

Tíz strandon végeztek ellenőrzéseket az elmúlt napokban a NAV baranyai munkatársai, vizsgálva a belépőjegyek bizonylatolását, a strandon dolgozók bejelentését, a vendéglátóhelyeken, és a strandcikk árusítóknál a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek használatát.

Az adóhatóság pénteki közleménye szerint összesen 38 ellenőrzést folytattak le, és mindössze egy esetben – egy be nem jelentett dolgozót foglalkoztató adózónál - állapítottak meg mulasztást a hivatal munkatársai. 

Hangsúlyozzák, az akció célja nem a bírságolás, hanem a jogkövető magatartás elősegítése volt, amit több adózó észrevett, megjegyezve, hogy nagyon örülnek az adótraffipaxos tájékoztatásnak (a legutóbbit ide kattintva olvashatod). Megjegyezték ugyanakkor, hogy a be nem jelentett dolgozót foglalkoztató adózó jelentős összegű bírságra számíthat.

Az Árkádban is megjelennek a a NAV-osok

Az adóhatóság felhívja a figyelmet, hogy a NAV baranyai munkatársai augusztus 10. és 16. között kedden a Mohácsi piacon, csütörtökön Pécsváradon, a Kossuth Lajos utcai virágüzletekben, pénteken pedig Pécsett, az Árkádban található vendéglátóhelyeken végeznek próbavásárlásokat.  

A hivatal munkatársainak megjelenésére a hét minden napján számíthatnak a szálláshely-szolgáltatók Pécsett, Orfűn, Villányban, Harkányban és Siklóson. A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a kedvezményes áfa-kulcsok alkalmazását, valamint az áruk eredetét.  

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.  

(Címlapképünk illusztráció, forrás: NAV)

 

Forrás: Pécsi STOP