Végre: a baranyai fideszesek is voltak raporton Orbán Viktornál

2020. február 20. 18:13 2020. feb. 20. 18:13

Végre a négy közül három baranyai fideszes országgyűlési képviselő is bejutott Orbán Viktorhoz raportra, Hargitai János még a PMFC-t is elővette állítása szerint Orbán előtt.

Mint ismert, még január 12-én derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök amolyan félidei értekezletet tart a fideszes országgyűlési képviselőkkel (akik egyben a választókerületek kormánypárti elnökei is), hogy átbeszéljék, kinek hogyan teljesített a körzete az őszi önkormányzati választáson, mik a távlati tervei, ésatöbbi.

Decemberben a 24.hu még arról írt, hogy olyan 15-20 választókerületi elnök széke rezeghet, köszönhetően a 2018-as országgyűlési, és a 2019-es önkormányzati választási eredményeknek. Baranyában ez úgy csapódott le, hogy a 2018-ban vesztő Csizi Péter helyett tavaly év végén Őri László volt pécsi alpolgármester, jelenleg megyei közgyűlési elnök lett a választókerületi elnök az 1-es (nagyobbrészt pécsi) körzetben.

Január 22-én cikkezett arról lapunk, hogy addigra már a legtöbb fideszes országgyűlési képviselő megjárta a volt karmelita kolostort a budai várban - és ezt bőszen dokumentálták is hivatalos Facebook-oldalaikon -, ám Hargitai János, Hoppál Péter és Nagy Csaba baranyai képviselők oldalán ennek semmi nyoma nem volt. (Bánki Eriket azért nem vettük ide, mert ő nem választókerületből, hanem listáról jutott be a Parlamentbe 2018-ban.)

Ám közel egy hónappal cikkünk után megtört végre a jég: Hoppál Péter 19-én, szerdán este posztolt közös képet Orbán Viktorral, míg Nagy Csaba és Hargitai János 20-án, csütörtökön lőtte ki a közösségi oldalra a fotós bizonyítékot, hogy a "sasfészekben" jártak.

Hoppál Péter a következő szöveggel tette ki a fotókat a látogatásról:

"Orbán Viktor miniszterelnök úrral áttekintettük a pécsi, komlói, baranyai terveimet. Minden javaslatomat támogatásáról biztosította."

Semmi faxni, semmi múlt esetleges hibáin eltöprengés, csak előre a jövőbe.

Hargitai János ezzel adta közre a három képet:

"Orbán Viktor elnök úrral a budavári Karmelita kolostorban. Lehetőségként éltem meg. Ő a KDNP-ről kérdezve hangolta a beszélgetést.Az általam felvetett témák: 1.Mohács 500, autópálya,híd,kikötő, vasúti tervezés, kórház. 2.Kisvárosi fejlesztések, faluprogram. 3.TERRÁN. 4.PMFC."

Hogy mi köze van Hargitainak a PMFC-hez, az nem világos, mert hogy a klub elnöki posztjáról még 2015. júliusának közepén lemondott - ráadásul a PMFC nem is az országgyűlési körzetében tevékenykedik.

Nagy Csaba viszont nem a lakonikus tömörség híve, ő bővebben kommentálta a vizitről készült képeket:

"Miniszterelnök úr kétszer járt nálunk a választókerületben Vajszlón, most az a megtiszteltetés ért, hogy én mehettem hozzá a Karmelita kolostorba és beszámolhattam az elmúlt években elvégzett munkánkról.

Beszéltünk arról, hogy a vajszlói csatornázás jóváhagyási tervei elkészültek, hamarosan a kivitelezés is megkezdődik. Beszéltünk többek között Szigetvárról, a szigetvári vár fejlesztéseiről, Siklós komplex fejlesztéséről, Szentlőrincről és Sellyéről. A sportéletről, a turizmus és a fürdők fejlesztéséről, a Magyar Falu Programról és a jövőről.

Miniszterelnök úr támogatását biztosította ahhoz, hogy választókerületünk tovább fejlődhessen!"

Az azért érdekes, hogy míg Hargitai János címszavakban, Nagy Csaba pedig már kicsit bővebben is kifejtette, hogy a következő évekre vonatkozóan milyen elképzeléseik vannak az adott választókörzetekre, addig Hoppál Péter csak annyit jelentett be, hogy pécsi, komlói és baranyai tervei vannak - de azt már nem kötötte a nyilvánosság orrára, hogy mik lennének ezek.

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP