Végrehajtás alatt a pécsi önkormányzat ingatlankezelő cége

2018. december 28. 11:56 2018. dec. 28. 11:56

Végrehajtást rendelt el a Pécsi Járásbíróság a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. ellen. A társaság a szebb napokat látott Pécs Holding jogutódja, a Pécsi Ipari Park és vásárok üzemeltetője, városi ingatlanok kezelője. Most valószínűleg bajban van, és akkor a város sem lehet éppen jó helyzetben, bárki bármit mond.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) honlapja szerint igen szerteágazó és virágzó üzletet visz. Nem véletlen: a társaság a PVV néven született Pécs Holding jogutódja, amelyet még a boldog 2000-es években hoztak létre. A törzsház-jellegű cégbe vittek be boldog-boldogtalan ingatlant, szó szerint: itt kötött ki a temető és az Expo Center, piacok, vásárok, de megkapta a holding a Zsolnay manufaktúrát, mozit és ipari parkot is.

A társaság, amely büszkén hirdeti, hogy 100 százalékban a pécsi önkormányzat tulajdona, ma sem unatkozik: önkormányzati ingatlanokat, bérleményeket kezel, az ő kezelésükben van a vásárcsarnok, a vásártér és a piacok, üzemelteti a Pécsi Ipari Parkot és az Expo Centert.

Ám a gépezetbe homok kerülhetett, mert november közepi értesítéssel végrehajtást jegyeztek be a társaság ellen a Pécsi Járásbíróságon:

Hogy pontosan ki kérte a végrehajtást, nem tudjuk, de az semmiképpen sem megnyugtató, ha a város ingatlankezelő cége ilyen helyzetbe került.

Frissítés a PVH szerint egy elmulasztott perköltség áll a háttérben

Cikkünk kapcsán a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

"Egy elmulasztott perköltség meg nem fizetéséből adódóan végrehajtás került bejegyzésre a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. ellen, melyet a társaság munkatársai mihamarabb kezelnek"