Versenyelőny a munkaerőpiacon - ingyenes kommunikációs tréning  munkanélkülieknek a Pécsi Hőerőműben a Veolia szervezésében 

2021. január 28. 19:57 2021. jan. 28. 19:57

Napjainkban sajnos sokan pályaelhagyásra kényszerülnek a koronavírus-járvány okozta gazdasági  nehézségek által leginkább érintett szektorokban, mint a turizmus és vendéglátás, és a korábbiaknál  sokkal nagyobb a verseny az állásokért. Egy állásinterjú során döntő jelentőségű lehet a  felkészültség és a jó kommunikációs készség – ehhez nyújt segítséget a Veolia Energia Magyarország  Zrt. ingyenes tréningje. (x).

Baranya megyében több mint 18 ezer álláskeresőt tart nyilván a kormányhivatal a KHS legfrissebb  adatai szerint. Közülük most a pécsi és Pécs közeli lakosok számára nyílik lehetőség ingyenes  kommunikációs tréningen való részvételre, amelyet február 17-18-19-én és február 24-25-26-án a  Pécsi Hőerőműben szervez meg a Veolia Energia Magyarország Zrt. 

Egy interjúhelyzetben sorsdöntő az első benyomás és az, ahogyan a jelentkező prezentálja szakmai  tapasztalatait, készségeit és céljait. Az európai uniós forrásból megvalósuló háromnapos tréning  keretében a résztvevők megismerhetik erősségeiket, gyengeségeiket, megtanulhatják, hogyan  viselkedjenek egy állásinterjún, és hasznos tippeket kaphatnak az álláskeresés során felmerülő  nehézségek megoldására. 

A tréningre olyan résztvevők jelentkezését várják, akik középfokú végzettséggel, pécsi vagy Pécs közeli  bejelentett lakcímmel rendelkeznek, legalább 3 hónapja regisztrált munkanélküliek vagy legalább 12 hónapja közfoglalkoztatottak, és nem vesznek részt oktatásban, képzésben, illetve nem állnak  foglalkoztatásban. 

Amellett, hogy a résztvevők segítséget kapnak az álláskereséshez, a vállalat a képzés során ebédet is  biztosít számukra, illetve a tréning végén egy 15.000 Ft-os étkezési utalvánnyal is megajándékozza  őket.  

Érdeklődni és regisztrálni az allas@veolia.com email címen lehet. 

A Veolia Magyarország cégcsoportról: 

A Veolia csoport Magyarország egyik vezető közművállalata. A magyar kormány stratégiai együttműködő  partnereként az energetika, a víziközmű, a hulladékkezelés és az építőipar területén egyaránt széles körben  nyújt fenntartható megoldásokat. A társaságcsoport 2019. évi árbevétele közel 150 milliárd forint volt,  munkavállalóinak létszáma megközelíti a 3 000 főt. 

A Veolia energetikai üzletága 50 hazai önkormányzat létesítményei mellett 85 középületet, 63 egészségügyi és  szociális intézményt, valamint 57 ipari telephelyet lát el energiával. Távhőszolgáltatóként 12 városban több mint 40 ezer lakos távfűtéséről gondoskodik és országszerte további 351 ezer fő számára termel hőenergiát. A  csoport hét erőművében magas hatásfokú földgáztüzelésű és biomasszát felhasználó blokkok működnek;  virtuális erőművének köszönhetően pedig a szabályozói piacon is jelentős részesedéssel bír. A cégcsoport által  évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani. 

A Veolia víz üzletága leányvállalatai révén évente 15,3 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági  fogyasztóihoz, ezen felül 205 millió m3szenny- és csapadékvíz elvezetéséről és kezeléséről gondoskodik, így 2,2  millió lakost lát el Magyarországon. 

A társaságcsoport a víz- és szennyvíztechnológiai, valamint a mérnöki és mélyépítési szolgáltatások terén is a  magyar piac meghatározó szakcégei közé tartozik. 

A Veolia hulladékkezelési üzletága vezető szerepet tölt be Magyarországon a műanyag, az üveg és a fém  csomagolási hulladékok újrafeldolgozása és az energetikailag hasznosítható hulladékok kezelése terén. Emellett  szlovén leányvállalata révén jelentős tapasztalatokkal bír a biológiai és a kórházi veszélyes hulladékok kezelése terén. 

(x)