Videó: A pécsi srác aki körbe ugrálta az Árkád tetejét, majd biztonsági őrök kergették

2021. február 19. 11:47 2021. feb. 19. 11:47

Benedek a pécsi srác a napokban arról az akciójáról lett híres, amikor 2020 decemberében mikor felmászott a Szegedi híd tetejére. A tényeknek ekkor riportot is adott, ahol elmondta neki a "Parkour" a sportja, tisztában volt a büntetéssel, de nem fogja feladni álmait.

A fiú egyébként youtube csatornáján több videóban is pécsi épületek tetőszerkezetén viszi véghez látványos mutatványait, talán ezekből a legérdekesebb, amikor az Árkád parkolójának tetején ugrált az épületek között. Akinek van egy kis tériszonya az a videó némelyik pontján megbotránkozhat. 

 

 

A biztonsági őrök nem voltak jó kedvükben, közel 5-en várták, hogy jöjjön le az ugráló srác a tetőről. Nem is bírtak az indulataikkal, az egyik ezt kívánta megjegyezni: 

"ha az nem öl meg én foglak megölni b*zdmeg" 

A felvételen tisztán látszik, hogy a fiú kiprovokálta magának ezt a megjegyzést azzal, hogy nem jött le a tetőről többszöri felszólítás ellenére sem, ettől függetlenül lehetett volna finomabban. Lázadó emberek mindig is voltak és örökre lesznek. 

A fiú egyébként folyamatosan feszegeti a határait, sokszor már csak pár centin múlott az élete. Ebben a videóban például egy kisebb szél kellet volna csak és kampec. 

Mint ahogy sok minden más extrém sport, ez is kifejezetten veszélyes és én mint kívülálló nem is tudom igazán meghatározni, hogy ez most élvezetes vagy nem. Mindenesetre borzasztóan félelmetes és semmikép nem szeretném ha az én gyerekem ilyen sportot űzne, főleg nem úgy, hogy ki tudja hány éves épületek tetején ugrál. Ezzel nem csak magában, hanem az épületekben is kárt okozhat, az mellet, hogy kiszámíthatatlan, mikor lép egy bizonytalan helyre.

Viszont nem az én tisztem ezt megítélni, ezért nem is fogom. Pontosan azért sem, hiszen nem szabad általánosítani az egész "Parkour" sport közösségre, csak azért mert most egy ilyen példát látunk. Vannak akik biztonságos helyen esetleg termekben ugrál és gyakorol, ami nyilván egy sokkal szélesebb rétegben népszerűbb formája ennek a szenvedélynek. 

Forrás: Youtube

Szerző: Bogos Csaba