Villámárvíz Pécsett - Videón a tegnap esti vihar és még nincs vége

2021. július 19. 08:54 2021. júl. 19. 08:54

A tegnap esti vihar alaposan letarolta Pécset, a belvárosban villámárvíz alakult ki, az eső pedig úgy ömlött, mintha dézsából öntötték volna. Az esős időjárásnak azonban még nincs vége, ugyanis a felhőszakadás veszélye miatt sokfelé továbbra is másodfokú riasztás van érvényben.

 Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, a nap folyamán további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére. Több megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Fotó: met.hu 

Emellett az egész országra zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat kiemelte: az ország nyugati, északnyugati tájain fokozatosan stabilizálódik a légkör, máshol viszont ismétlődő zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyek száma az esti óráktól fokozatosan csökken. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol jégesőre, viharos széllökésre is készülni kell.

Az előrejelzés szerint hétfőn a maximumhőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl a levegő. 

Videón a tegnap esti zivatar: 

 

Villámárvíz tegnap este Pécsett, a belvárosban: 

Jókora felhők a Széchenyi tér felett: 

 

A Meteo Mecsek előrejelzése szerint egyébként az utolsó esős naphoz érkeztünk és feloszlóban van a hidegörvény. Mint írják a mai napon elszórt zàporokra-zivatarokra kell számítanunk. Az északkeleti szél zivataroktól függetlenül élénk lesz! Holnaptól azonban szárazabb idő veszi kezdetét. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: MTI/Pécsi STOP

Címlapkép: Videorészlet, Időkép