Vincze Balázs egyelőre nem kapott felkérést pécsi alpolgármesteri posztra

2019. június 13. 11:04 2019. jún. 13. 11:04

Bár ha kapna ilyen megkeresést, akkor valószínűleg el kellene engednie a ZSÖK vezetését és a Pécsi Balettnél a művészeti vezetői posztot - a nyugotszenterzsébeti polgármesterségről nem is beszélve. Mert egy pécsi alpolgármesteri poszt már végképp egész embert kívánna.

Nemrég olyan értesülés kapott lábra Pécsen, hogy az őszi önkormányzati választás miatt a Fidesz Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) ügyvezető igazgatóját kéri fel az egyik alpolgármesteri posztra. (A Harangozó Gyula-díjas, Imre Zoltán-díjas balettművész, koreográfus a ZSÖK mellett a Nemzeti Kulturális Alap Táncművészeti Kollégiumát vezeti, emellett Nyugotszenterzsébet polgármestere és a Pécsi Balett művészeti vezetője.)

Az információ kapcsán lapunk megkereste Vincze Balázst, akit megkértünk, hogy kommentálja az értesülést.

Arra is rákérdeztünk, hogy ősszel kíván-e indulni valamely önkormányzati pozícióért Nyugotszenterzsébeten. Illetve azt is megkérdeztük, hogy ha mégis megtörténne a pécsi alpolgármesteri posztra való felkérés, úgy mi lenne a ZSÖK-nél és a Pécsi Balettnél vitt pozícióival.

Első kérdésünkre a következő választ kaptuk:

Ez idáig nem érkezett hozzám ilyen jellegű megkeresés.

A második kérdésre így válaszolt:

Igen, terveim között szerepel folytatni a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát
(Nyugotszenterzsébeten - a szerk.)

A harmadik, hipotetikus kérdésünkre így felelt Vincze Balázs:

Erősen feltételes módban tudok csak válaszolni a kérdésre, hiszen nem kaptam ilyen felkérést. Eddigi tapasztalataim alapján egy ilyen munkakör felelősségteljes ellátása egész embert kíván, így valószínűleg el kéne engednem ezeket a feladataimat.