Virágok a pécsi édesanyákért

2023. május 7. 16:12 2023. máj. 7. 16:12

Napsütés, közös virágültetés, szórakoztató- és megható pillanatok: ezzel ünnepelték a Pécsimamihoz csatlakozó családok május 6-án délelőtt az anyaságot!

Az anyák napját megelőző szombat délelőtt gyermekes családokkal telt meg a Vásárcsarnok előtti tér, a gyerekek a nevükkel ellátott szívecskével ültethettek édesanyjuknak 1-1 virágpalántát.

Akik gyermeket vállalnak, hasonlóan boldog és aggódással teli pillanatokat élnek meg a mindennapokban. A Pécsimami Közhasznú Egyesület számára nagy öröm volt, hogy egy igazi közösségi élménnyel, közös virágültetéssel ünnepelhették a résztvevők az anyaságot, hiszen ennek a hagyományteremtő szándékkal megrendezett programnak nem más volt az üzenete, mint hogy

 

 

gyermeket vállalni és anyának lenni minden örömével és nehézségével együtt nagyon jó!

A program ideje alatt a kicsiket anyák napi Ringató percek és  játszóház szórakoztatta, a családok anyák napi mini fotózáson vehettek részt és  kedvezménnyel szerezhették be a nagyinak, dédinek szánt virágokat.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők ITT.

A Pécsimami az országos Imami hálózat részeként működik, más városokban az anyák napi virágültetésnek már közel tíz éves hagyománya van. Idén anyák napján Kaposváron, Kecskeméten és Monoron is közösen ültettek a családok.