Vízilabda: akkor ki nem ismeri a tényeket?

2017. július 20. 15:53 2017. júl. 20. 15:53

Kemény hangú levélben reagált Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi politikusa a PVSK szakosztályvezetőjének szavaira. A vita azon megy, hogy a vízilabdázók milyen könnyen jutnak pénzhez más pécsi sportegyesületekhez képest, ha arra sürgésen van valamiért szükség.

A Jobbik két pécsi képviselője a minap tartott igen szigorú hangvételű sajtótájékoztatót. Ebben főleg Gyimesi Gábor kemény hangon ostorozta azokat a politikai erőket, városi cégeket és szervezeteket, amelyeknek része volt vagy van abban, hogy Pécs nehéz helyzetbe került. A sajtótájékoztatón szóba került a pécsi sportélet és a vízilabda is, amelyről egyebek mellett azt mondta a képviselő:

„Kivéve a vízilabda, ha ők füttyentenek, két nap múlva már bent van a közgyűlésen az előterjesztés, hogy hány tízmillióval kell kisegíteni a csapatot.”

Az elmondottakra reagált De Blasio Domenico, a PVSK szakosztályvezetője, aki szerint érdemtelenül bántották őket.

„Aki a tényeket nem ismeri, vagy valótlanságokat állít, akarva, akaratlanul is a pécsi vízilabdaklubot tünteti fel negatív színben, holott sem a csapat, sem a csapat mellett dolgozók nem szolgáltak rá erre”

– így De Blasio.

Erre érkezett meg csütörtökön Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi közgyűlési képviselőjének reakciója, amelyet változatlan formában közlünk:

„Aki a tényeket nem ismeri…” kezdte egyik mondatát De Blasio úr a Pécsi STOP egyik cikkében, és ezzel rám utalt. Nos, nem túl jó a névmemóriám, de ez a név mégis ismerős nekem valahonnan, talán egy sajtótájékoztatóról, amit még 2011-ben tartottak a Murphy's Pubban egy perről, amit végül a jobbikos képviselő (Fogarasi Gábor) nyert meg.

De milyen tényeket kellene ismernem? Ami a közgyűlés április 27-i ülésén történt? Tényszerűen: kézhez kaptunk egy előterjesztést, ami röviden azt tartalmazta, hogy a város elvesz a PSN Zrt.-től 20 millió forintot, és ezt a pénzt a Pécsi Vízilabda Kft.-nek adja.

A döntést két bizottsági ülés előzte meg, amelyen két különböző indoklás hangzott el, majd a közgyűlés ülésén polgármester úr egy harmadik változatot mondott el, és én neki hiszek: „előző nap a koradélutáni órákban folytatott tárgyalást a Vízilabda Szakosztály vezetőjével, aki azt mondta, ha az Önkormányzat ezt a döntést most nem hozza meg, akkor nem tudnak semmilyen kifizetést teljesíteni. Utánanézett az ügynek, és nem állítja, hogy a szakosztály minden állítása ezt alátámasztja, de a helyzet kétségtelenül nagyon nehéz” (idézet az ülés jegyzőkönyvéből).

Ezek után szavazta meg a fideszes többség, hogy a város támogatási szerződést kössön a Pécsi Vízilabda Kft.-vel, és utaljon 20 millió forint működési célú támogatást a PSN Zrt. kárára. Aki a fenti tényeket ismeri, az kiolvashatja, hogy mindössze egy nap kellett a pénz megszerzéséhez.

Amit viszont nem olvashatunk ki a fentiekből, hogy a többi csapat, akár első osztályúak is, mennyit kaptak ilyen módon, a PSN Zrt. kárára. Azért nem olvasható ki, mert az előterjesztésben az ő támogatásuk nem szerepelt. Hát ezek a tények, amiket én ismerek, és szívesen osztom meg De Blasio úrral, hogy ő is képben legyen.

Kívánom Önnek, hogy a Pécsi Vízilabda Kft. sikert sikerre halmozzon sok-sok pécsi szurkoló örömére, és hogy gazdálkodásuk olyan átlátható és zökkenőmentes legyen, hogy ne kelljen ismét utolsó pillanatban mentőövért kiáltaniuk. Ja, és kérem füttyentsenek nekem, ha a többi első osztályú csapat is megkapja ilyen módon a 20 millió forintját.

Köszönettel:

Gyimesi Gábor”