Voltaképpen inkább nem is történt csalás Alsószentmártonban

2019. október 20. 10:34 2019. okt. 20. 10:34

Pénteken még levélben fordult az alsószentmártoni körjegyző, a helyi választási iroda vezetője a területi választási bizottsághoz, mert választási csalást vélelmezett, saját meghallgatását is kérte. Elterjedt a szóbeszéd, hogy pénteken megtámadták a körjegyzőt. Vasárnap lapunknak azt mondta: már úgy látja, nem történt csalás. Ja, és atrocitás sem volt.

Alsószentmártonban furcsa dolgok történtek a választás napján. Először arról lehetett hallani, hogy a regnáló és újrainduló polgármester felesége segít ikszelni embereknek a fülkék így már némileg kétes magányában. Arról a polgármesterről van szó, aki két éve megtámadta a drávapiski polgármestert az általa Alsószentmártonban üzemeltetett kocsmában, az ügyben máig nyomoznak. Bonyolult ügy, a fél ország látta a biztonsági kamerák felvételét.

Aztán később azzal keresték meg többek között a Pécsi STOP-ot és a Szabad Pécset, hogy széttépett szavazólapoknak látszó papírokat találtak a faluban.

Pénteken még arról szólt a fáma, hogy rendőrség szerint nincs ügy – lásd a Szabad Pécs fenti cikkét. Ugyanakkor lapunk birtokába került Tamás Gábor, az alsószentmártoni önkormányzat törvényességéért felelős siklósnagyfalui körjegyző levele. A helyi választási iroda vezetőjeként fordult a választási bizottsághoz, és egyebek mellett azt írta benne: a tudomására jutott információk és személyes tapasztalatai alapján úgy véli, választási csalás történhetett Alsószentmártonban. Személyes meghallgatását is kérte az ügyben a grémiumtól.

A levél pénteki keltezésű.Szombaton már az a hír járta, hogy a jegyzőt két ember megtámadta a hivatala előtt pénteken délután.

Vasárnap felhívtuk Tamás Gábort. A körjegyző elmondta, hogy nem támadta meg senki. A levelet illetően pedig helyesbítést fog beadni, mert a hétvégén átnézve az ügyet, amihez segítséget is kapott, valószínűleg nem történt választási csalás. Mit mondta: megtéveszthette a sok beadvány. Amúgy a széttépett szavazólapokat személyesen nem látta, a választópolgároknak kissé buzgón segédkező polgármesterné és segítője munkásságát pedig már reggel a helyszínen kezelték, az így keletkezett szavazatokat megsemmisítették.

Forrás: Pécsi STOP