Zivatarokra figyelmeztetnek Baranyában, 34 fok lehet Pécsett

2020. július 31. 09:12 2020. júl. 31. 09:12

Forrósággal zárul a július: pénteken 28-35 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő országszerte, de a 36 fok sem kizárt. Baranyára a várható zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint pénteken sok napsütés mellett inkább csak az északkeleti és a délnyugati, déli országrészben képződhetnek gomolyfelhők, de ezekből is csak egy-két helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél az északi megyékben megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. 

Zivatarok miatt Baranya, Somogy és Zala megyékre adtak ki figyelmeztetést:

Forrás: met.hu

A hét utolsó munkanapján aszfaltolvasztó hőség várható: a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, de egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Az Időkép.hu azt írja, Pécsett 34 fok lehet a csúcs. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos időre lehet számítani, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi szelet időnként élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Vasárnap általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen, késő délutántól, estétől azonban nyugaton, északnyugaton már vastagabb felhők is lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, estétől a nyugati, északnyugati megyékben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, zivatarban pedig szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP