Zivatarral indulhat Baranyában a hét

2019. szeptember 8. 18:57 2019. szept. 8. 18:57

Változékony idő várható a jövő héten. Ködre, esőre, napsütésre is készülni kell, lehűlés viszont nem várható, néhol még 28 fokos meleg is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Baranyára, Somogyra zivatar, Tolnára zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést hétfőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is lehet. Emiatt hétfőre az ország teljes területén első, vagy másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat, Baranyára és Somogyra zivatar, Tolnára zivatar és felhőszakadás miatt.

Délután nyugat felől határozott felhőzet-csökkenés veszi kezdetét, ezzel együtt a csapadék súlypontja is a keleti országrészre helyeződik át. Ott csak estefelé csökken a felhőzet, és áll el az eső. A szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-25 fok között valószínű, de a keleti határvidéken 26-29 fok is lehet.

Kedden a hajnali ködfoltok feloszlását követően országszerte napos idő várható csapadék nélkül. A minimumhőmérséklet 7-14, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett délután nyugaton helyenként eső, zápor előfordulhat. A leghidegebb órákban 5-15 fok lesz. Napközben keleten 25-30, nyugaton 22-25 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben elszórtan még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul.

Pénteken a reggeli ködfoltok feloszlását követően napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 9-16, a maximumhőmérséklet 24-28 fok között alakul.

Forrás: MTI