Zöld Busz: újabb elektromos buszokat szeretnének a pécsiek rendelkezésére bocsátani

2021. március 4. 17:21 2021. márc. 4. 17:21

Amint arról a napokban beszámoltunk, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása alapján a kormány 50-ről 80 százalékra emelte a Zöld Busz program támogatási intenzitását - áll a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által szerkesztőségünk részére megküldött közleményben.

Mint írják Pécs önkormányzatának várakozásai szerint a módosítás eredményeként Pécs is 30%-kal több támogatást használhat fel e-busz programjában.

"Jelenleg is vizsgáljuk szakértők bevonásával, hogy ha valóban nő a felhasználható pályázati keret, a város tud-e több buszt fogadni."

Az elmúlt napokban napvilágot látott félrevezető hírek okán a helyzet tisztázása érdekében ugyanakkor fontosnak tartanak leszögezni néhány tényt: a pályázaton egyelőre nem nyert a pécsi önkormányzat. Amint azt jeleztük, jelenleg a beadott anyag átdolgozása folyik, olvasható a közleményben. 

Elkerülendő egy ahhoz hasonló közleményháborút, - aminek részleteiről a Pécsi STOP itt írt - ami 2018 őszén már lezajlott, szeretnénk leszögezni: a projekt felelőse Ruzsa Csaba alpolgármester. Pécs város vezetésétől egyetlen más politikus sem kapott felkérést arra, hogy bármilyen kormányzati szervvel bármilyen minőségben tárgyaljon vagy egyeztessen a projektet illetően.

Megvannak a szükséges elérhetőségek, tudjuk, hogy kivel, mikor és miért kell tárgyalni annak érdekében, hogy az önkormányzat újabb elektromos buszokat tudjon a pécsiek rendelkezésére bocsátani.

"Amint valóban nyer a pályázat, arról értesíteni fogjuk a pécsieket." 

- zárják soraikat. 

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Pécsi STOP