A bajnoki címet célozta meg az utolsó muskétás

2020. február 8. 11:17 2020. feb. 8. 11:17

- Fél győzelem egy jó öltözőben csapatkapitánynak lenni - vallja Koller Krisztián, a PMFC labdarúgója. A játékos a fiatal együttes legrutinosabb focistája, és az egyedüli sportoló, aki az élvonalban is pályára lépett a bajnoki címre is esélyes NB III-as csapatban.

Koller indulásánál Garami József is ott volt, ám Somogyvári József kezdett vele foglalkozni. Edzője volt Lucz Jakab és az elhunyt Dárdai Pál is. Játékosként megfordult Kozármislenyben, Komlón, Barcson, Nyíregyházán, Zalaegerszegen is, játékostársa volt Márton Gábor Kozármislenyben, aki már edzőként hozta a PMFC-be.

Koller Krisztián 31 meccset játszott az NB I-ben, 13 gólt szerzett. A PMFC-ben az NB III-as csapatban 102 mérkőzésen lépett pályára, 40 gól van a neve mellett. Az MLSZ adatbankja szerint 312 NB-s mérkőzésen lépett pályára, és 107 gólt írtak a neve mellé.

Koller Krisztián (fotó: Szabó Ferenc)

A góljainak száma bizonyíték lehet, hogy szeret elől játszani. Elmondása szerint az edzők általában támadó középpályán adnak neki bizalmat.A téli felkészülésről megtudtuk, hogy mindig nehezebb, mint a nyári időszakban tartott tréningek. Általában fél órás erősítés, bemelegítés van labdával és labda nélkül a teremben, utána a füves pályán folytatódik a munka.

A 37 éves játékos azt is elmondta, hogy a kemény felkészülési időszakot a fiatalokkal együtt végzi, nála kicsit tovább tart a regeneráció.

Az őszi teljesítményre mindenki büszke. Ott vannak a tabella elején, a végelszámolásnál is ott szeretnének lenni. A két döntetlen és az egy verességet elkerülhették volna, bennük volt a hiba

- mondta Krisztián. Hozzátette, a Magyar Kupában eddig nem hibáztak, és nem szeretnének az élvonalban játszó Paks ellen sem a nyolc közé jutásért folytatott párharcban. „Továbbjutunk” - mondta határozottan a csapatkapitány.

A focista elárulta, jó az egység a pályán, az öltözőben és a pályán kívül is. Ha így folytatják, nem lesz sérülés, maradnak az NB III. középcsoportjában az élen. Koller arról is beszélt, hogy ha már nem igénylik a munkáját aktív játékosként, szívesen maradna a PMFC háza táján, erről már folytatott megbeszélést a csapat vezetőivel. 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP