A baranyai labdarúgó csapatok elköszöntek a Magyar Kupától

2022. szeptember 18. 17:34 2022. szept. 18. 17:34

A 3. fordulóban csatlakoztak az NB I-es, NB II-es csapatok a MOL Magyar Kupa 2022-2023 évi sorozatához. A PMFC mellett további három baranyai csapat játszhatott a 3. fordulóban. Mind a négy együttes számára ez a forduló a búcsú volt, a PMFC, a Pécsvárad, a Kozármisleny és a Szentlőrinc is kiesett a folytatásból.

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában Pécsett 4-2-3-1 felállásban kezdte a mérkőzést a Paks ellen. Az Atomváros gárdája 4-1-4-1 felállásban lépett pályára vasárnap egy órakor a Stadion utcában. A PMFC gárdájából ketten is jogosan izgulhattak. Helesfay Donát pécsi kapus, a POTE Szülészeti klinikán volt hivatalos, ahol felesége kisbabáját várta. A helyére pályára küldött Kovács Péter Ákos először védett tétmérkőzésen. A pécsi csapatkapitányok sérülés és egyéb okokból nem lépnek pályára. Vasárnap a negyedik csk. húzta a karszalagot, a Paks ellen Kesztyűs Barna. Előtte volt Helesfay Donát, Rácz László és Futó Zsombor is. A mérkőzés elején inkább ismerkedetek egymással csapatok, a kapuk nem kerültek veszélybe. A mérkőzés első sárgáját a pécsi Szeles Tamás kapta Osváth Tamás gáncsolásáért. Az élvonalban játszó együttes több alkalommal beszorította a hazaiakat a kapujukhoz. Példának említhetjük, hogy a 30. percben Papp Kristóf és Szélpál Norbert egymás után kétszer is kapura bombázott. Az ifjú pécsi kapus, Kovács bravúrral hárított. A 42. percben eleredt az eső.

A második félidőben az 57. percben az első pécsi veszélyes támadást láttuk. Katona fejére érkezett egy labda, amit az ötös sarkáról centikkel a léc fölé emelt. A 65. percben indokolatlannak tűnő gáncs a 16-on belül, Hadaró Valentin rúgta fel a paksi támadót. A megítélt 11-est, Varga Barnabás középre, a léc alá bombázta 0-1. A PMFC edzője, Weitner Ádám több cserét is végrehajtott. A hazai támadások lendületesebbek lettek, de a piros-fekete együttes nem sok munkát adott a vendégkapusnak. A hazai oldalon az ideiglenes csapatkapitánynak, Kesztyűs Barnának  sikerült begyűjteni a második sárgalapot és így el kellett hagynia a pályát. A csapatkapitányi karszalagot Katona Levente vette át. A 88. percben a vendég, Varga Barnabás elindult egyedül a pécsi kapu felé, közelében nincs játékos, remek ütemben indult ki a pécsi kapus és a fél pálya közepén tudott lábbal menteni. Leírhatjuk, hogy Kovács Péter Ákos, a bemutatkozó kapus, remekül debütált be első tétmérkőzésén.

Mérkőzés után a PMFC kiállított játékosa, akinek a Paks nevelőegyüttese volt értékelt:

- Első félidőben csorgott a játék, nekünk kevesebb helyzetünk volt. A második félidő igazi kupamérkőzés volt. Sárga itt, sárga ott, piros itt, sajnos. A lényeg, hogy jó úton haladunk, ma NB I-es csapatot nem tudtunk legyőzni, szerintem ilyen játékkal bajnoki mérkőzésen nyerünk.

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpecsimfc%2Fposts%2Fpfbid0Jwnmenas7YjkL6c6hiw94YXXhmhNdrUjRs8CTsdCp6Wo4YuQQh24tnKmRrptPE2nl&show_text=true&width=500" width="500" height="648" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>