A Baranyai sportolókat sem kíméli a járvány harmadik hulláma

2021. március 23. 16:45 2021. márc. 23. 16:45

A PEAC-Pécs NB I -es női kosárlabda csapatát elérte a koronavírus járvány. Sarok Nikiék kedd esti Diósgyőr elleni mérkőzésük el is marad a járvány miatt. Hasonló gondok vannak a PEAC NB I-es női röplabda csapatánál is. A kosarasok, és a rőpisek is bukták a mérkőzést. A találkozó győztesének, mérkőzés nélkül a szövetségek a kosarasoknál a Diósgyőrt, a röplabdásoknál a Jászberényt nyilvánították.

A PEAC-Pécs tájékoztatása szerint az egyik sportolójuk már a március 10-11-én lejátszott két utolsó alapszakasz mérkőzésük után megfertőződött Covid-19-cel. Ő akkor karanténba került, a többieknek nem adta át a vírust, esetükben a tesztelés negatív eredményeket hozott. Szombatra azonban egy másik csapattagjuk is tüneteket érzett, akinek a vasárnapi tesztje fertőzöttséget mutatott.
   
A hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami kapcsán a PEAC junior játékosai is kontaktszemélyekké váltak. Ebben a helyzetben a pécsiek úgy döntöttek, hogy játékosaik,  ellenfeleik egészségének megóvása érdekében minden stábtagjuk önkéntes karanténba vonul. Ebből a helyzetből két, 48 óra különbséggel elvégzett negatív PCR-teszt jelenthetne számukra kiutat, amelyet kedden és csütörtökön tudnak elvégezni. Ellenfelüknek pillanatnyilag csupán három olyan játékosa maradt, akik bevethetők lennének kedden.
   
A magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség (jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek), ezért a PEAC vezetősége úgy határozott, hogy csapatuk a keddi mérkőzésre nem utazik el. Ez azt jelenti, hogy a negyeddöntő első mérkőzését játék nélkül az Aluinvent DVTK javára igazolja a szövetség. A tervek szerint pénteken az egészséges játékosaival a PEAC kiáll a második mérkőzésre.

Ha negatív teszt van a csapatnál, pénteken a Lauber Dezső sportcsarnokban nyer a PEAC-Pécs, a továbbjutást eldöntő harmadik mérkőzést pénteken játsszák le Kiss Virágék.

A PTE-PEAC NB I es női röplabda csapatát is ismételten elérte a koronavírus járvány.  Edzőjűk Horváth Alexandra szerint a legrosszabbkor. Az alapszakaszban egyetlen egy győzelmet arattak, azt a Jászberény ellen.  Az alföldi gárdával a sorsolás szerint legközebb április 10-én játszhatnak. A PTE -PEAC a 12-15 között folytatja a küzdelmeket, negatív koronateszt után. Várhatóan március 27-én Eötvös C-Doki csapatát fogadják hazai pályán, majd egy későbbi időpontban Budaörssel játszanak.