A biztos érmes helyezésért játszik ma a PEAC Sopronban

2023. március 9. 11:27 2023. márc. 9. 11:27

17:45-kor játszik a címvédő DVTK-Hun-Therm ellen Magyar Kupa elődöntőt az NKA Universitas PEAC Sopronban. Ebben a sorozatban egy győzelemig tart a párharc, így ha Jovan Gorec együttese legyűri a miskolci alakulatot, akkor biztosan érem kerül a pécsi lányok nyakába.

Az előjelek ugyanakkor nem a legkedvezőbbek. A közvetlen riválisai ellen játszott csúcsrangadókat szinte kivétel nélkül elbukta a PEAC a bajnokságban. Éppen a DVTK ellen két vereséget számolnak Kiss Virágék, melyeken ugyan szoros volt a végjáték, de a lefújáskor mindkét mérkőzésen a miskolciak örülhettek. Egy 63-59-es, valamint egy 65-59-es győzelmet aratott a Diósgyőr.

A Magyar Kupa sorozatról korábban hosszabban is beszámoltunk. Azóta a PEAC nagyon  simán verte a BKG Szigetszentmiklóst a negyeddöntőben, így két soproni győzelemre van jelenleg a kupa megnyerésétől. Az NKA Universitas PEAC weboldalán arról számolt be, hogy nyerni mennek a DVTK ellen. Jovan Gorec, a PEAC szerb mestere is megszólalt az utazás előtt:

"Ha nem győzelemre játszol, ne is játssz! Azért megyünk Sopronba, hogy megmutassuk, hogy fejlődésben lévő csapat vagyunk, és hogy le tudunk győzni euroligás csapatokat is. Természetesen nem lesz könnyű, ezzel tisztában vagyunk, de nagyon szoros meccseket játszottunk a DVTK ellen, ezért abban reménykedünk, hogy harmadszorra több szerencsével járunk, mint korábban. Jelenleg a fókusz azon van, hogy ki fog játszani, mivel vannak sérüléssel bajlódó játékosaink, nem tudjuk bizonyosan, milyen kerettel fogunk tudni kiállni. Most arra összpontosítunk, hogy egészségesek maradjunk, és le tudjuk játszani a meccset. Hogy mi jön utána, az az ottani mérkőzésektől függ. Lépésről lépésre haladunk, és meglátjuk mi lesz."

Az NKA Universitas PEAC 17:45-kor kezdődő mérkőzése élőben lesz követhető az m4sport.hu oldalon.