A Budafokkal meccsel szombaton a PMFC

2020. július 3. 13:22 2020. júl. 3. 13:22

Az élvonalba felkerült Budafok otthonába utazik az NB II-es PMFC szombaton felkészülési találkozóra. A Pécs utoljára az NB III-ba frissen feljutó Majosi SE-t fogadta egy edzőmeccsre, és 4-0-ra verte a Mecsekaljára érkezett együttest. A budafokiak egyelőre csak edzettek, a szombati találkozó lesz számukra az első csata.

- A PMFC már túl van egy harkányi táborozáson, ahol keményen dolgoztak a fiúk – mondta lapunknak Vass László, a csapat vezetőedzője. Elmondta, az erőgyűjtés érdekében biciklis edzést is tartottak, valamint csapatépítés-jelleggel egy hajókiránduláson is részt vettek a Dráván.

A héten hétfőn, szerdán pénteken egy, kedden és pénteken két tréningen vettek részt a játékosok. A speciális mozgások elsajátítására ismét Kordé Emese pécsi fitneszvilágbajnokot kérték fel.

A játékosállomány kapcsán megtudtuk, De Oliveria Ayrton, Szabó Dominik, Godzsajev-Telmán Rabil Ogli, Egyed Balázs szerződése lejárt, és a csapat vezetői nem hosszabbították meg azt. Kiderült az is, hogy közel 25 játékos jár edzésekre játékosügynökök javaslatára. Arról, hogy kik maradnak, Vass László egyelőre nem beszélt. Annyit elárult, csak olyan játékosokra van szükségük, akik segítik a csapat munkáját.

A szombati mérkőzést Halászteleken, a Németh Ferenc Sportcentrumban játsszák. A Budafoki MTE-t erősíti Zsóri Dániel, akit a FIFA Puskás Ferenc-díjjal tüntetett ki egy zseniális ollózó találatért. A Pécs játékosai a meccset követő vasárnapra pihenőt kapnak, de jövő héten ismét nyolc edzés vár rájuk.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: PMFC.hu)

Forrás: Pécsi STOP