A Budaörsöt fogadja szerda este a PMFC, a Szentlőrinc Dorogra utazik

2020. szeptember 16. 09:35 2020. szept. 16. 09:35

A Budaörs csapatát fogadja szerda este a PMFC az NB II soron következő fordulójában, a Szentlőrinc pedig Dorogra utazik. A Pécs utoljára a Szombathellyel játszott 0-0-át, a Budaörs otthonában kapott ki a gyengélkedő Kaposvártól. A Szentlőrinc a hétvégén nem meccselt, mert ellenfelüknél, a Csákvár keretében koronavírusos labdarúgót találtak.

Az elmúlt hat mérkőzésen nem zörgött Helesfay Donát kapuja, a pécsi portás és a hátvédek remek formában vannak. A támadókat azonban érheti némi kritika, hat meccsen mindössze háromszor sikerült a kapuba találniuk. A rengeteg helyzetet jó volna hasznosítani, erre szerda este hétkor a Stadion utcában a Budaörs ellen lehetősége is lesz a piros-feketéknek.

Helesfay Donát (fotó: Szabó Ferenc)

A fővárosiak azon kevés csapat közé tartoznak, akik az eddigi nyolc fordulóban vagy győztek, vagy kikaptak, döntetlenjük nem volt, sok gólt rúgtak és kaptak. A PMFC népes szurkolótábora örömmel venné, ha a Mecsekalján is kapna párat a Budaörs. A papírforma alapján megtörhet a jég szeptember 16-án, annak ellenére, hogy Bognár Györgyék győzni jönnek Mecsekaljára. Megtudtuk, hogy a budapesti gárda napok óta a sziklaszilárd pécsi védelem feltörését gyakorolja.

Vas László, a PMFC vezetőedzője lapunknak elmondta, minden vidéki és hazai mérkőzésen a gólszerzés a cél, a szurkolók azért jönnek ki a mérkőzésekre, hogy gólt lássanak. Különösen fontos, hogy szerdán védelmünk helyt álljon, és gólt vagy gólokat rúgjunk – fogalmazott a mester.

A Szentlőrinc Dorogra utazik

A Szentlőrinc az NB II-es bajnokság egyik legrutinosabb csapatához, a Doroghoz utazik. A Baranya megyei csapat bizonyította, hogy küzdelemmel, koncentrációval minden csapat ellen sikerre képes, így volt ez a Gyirmót és a Kaposvár elleni találkozón is. Dorogon az akciók befejező része pontos lesz, a játékosok döntése nem lesz hibás, ponttal, pontokkal térhetünk haza Baranyába - mondta Marian Sluka vezetőedző.

Fontos lenne az edzői vágyak teljesítése, mert jelenleg együttese a tabella középső részének alsó régióját foglalja el, egy vereséggel pedig a kieső zónába lehet zuhanni.

Marián Sluka (fotó: Szabó Ferenc)

Hétvégén a bajnoki forduló helyett a Magyar Kupa 6. játéknapján vesznek részt a csapatok. A PMFC szombaton három órakor a megyei bajnokságban játszó Makó otthonába látogat. Az alföldi csapat félelmetesen kezdte a 2020-2021. évi bajnokságot: négy alkalommal léptek pályára, 28 gólt rúgtak, cserébe egyet se kaptak.

A Szentlőrinc nehezebb ellenfelet kapott, az NB III-ban szereplő BKV Előre SC-vel küzd meg a továbbjutásért Budapesten, a vendéglátók 9 mérkőzésen 6 pontot gyűjtöttek. Bizakodjunk, hogy a Magyar Kupában a Szentlőrinc lesz az erősebb, és a baranyai gárda jut tovább.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP