A Carbonex-Komló megőrizte az NB I-es tagságát a kézilabda bajnokság élvonalában

2024. május 24. 09:32 2024. máj. 24. 09:32

A Komló NB I-es férfi kézilabdacsapata kiharcolta a bent maradást az élvonalban. Igaz, a végső eredményt a PLER harcolta ki a Komlónak. A PLER-Budapest hazai pályán 33-26-os rajt-cél győzelmet aratott a Csurgó felett, ami azt jelenti, hogy a Carbonex-Komló a 2024/25-ös bajnokságban is - a NEKA elleni jobb mutatóval - az NBI-ben szerepelhet.

Az elmúlt 10 év legnehezebb bajnokságát zárta az NB I-be a Komló. Egész évben megtapasztalták, hogy milyen hátrányt jelent, ha egy meghatározó játékos kiesik. Az egykori bányász város csapatának vezető edzője Marosán György a csapat honlapján szakmai szempontból értékelte tanítványainak munkáját. Sportszakmai szempontból nézve a védekezésünk jó színvonalat képviselt. A hatodik legkevesebb gólt kaptuk a mezőnyben. Támadójátékunk okozott viszont több problémát. A sérülések miatt olyan helyzetet kellett némely játékosunknak megoldania, amit maximális akarata ellenére is nehezen tudott teljesíteni. Ők a tanulási folyamatban még nem tartanak ott, amivel ezt tudták volna hozni. A stresszre, a stressz helyzetekre adott reakciónk a teljesítőképességünkre is hatással volt. Jól látszik, hogy az 5-10. helyezett csapatoktól szereztünk 9 pontot, míg a közvetlen riválisokkal szemben már problémáink voltak. Az év elején megfogalmazott cél, a bennmaradás kiharcolása nagy kihívás volt. Ezzel a feladattal megbirkóztak a játékosok.

A mester arról is beszélt virágozni fog tovább a komlói kézilabda. Én szívesen térek ide vissza, és nagyon nagy szurkolója leszek a Komlónak. Örülök, hogy ilyen játékosokat és vezetőket ismerhettem meg, és együtt dolgozhattam velük. Rendkívül büszke vagyok a közvetlen szakmai stábomra, amilyen emberi és szakmai kvalitásokkal, munkabírással dolgoztak a kollegáim. Köszönöm mindenkinek, aki segített a céljaink elérésében. Jó

szerencsét!”

 

Katzirz Dávidtól, a Carbonex-Komló klubigazgatójától származó információk szerint, - annak ellenére, hogy a kitűzött célt elérték -, Marosán György közös megegyezéssel távozik a klubtól. Az új vezetőedző személyéről megkezdődtek a tárgyalások.

 

 


Szerző: Szabó Ferenc