A Csatával csatázik a PINKK szombaton

2020. október 23. 20:24 2020. okt. 23. 20:24

Nagyon lyukas a női NB I-es kosárlabda bajnokság tabellája, a hatodik forduló lejátszása előtt, van olyan csapat, melynek a koronavírus-járvány miatt kettő mérkőzést sikerült lejátszani. Szombaton két olyan csapat találkozik egymással – a PINKK és a Csata –, akik eddig nem halasztottak.

Az MKOSZ honlapján a szövetség elnöke, Szalay Ferenc azt mondta, hogy a 2020-2021 évi bajnokság nem az eredményről szól, hanem a sportág életben tartásáról. A PINKK és a Ludovika-FCSM Csata kosarasai eddig minden megtettek ezért.

A szombat esti, Kozármislenyben lejátszásra kerülő mérkőzés esélyese a vendég csapat, tarsolyukban négy győzelem és két vereség van, a vendéglátók egy sikerrel és öt vereséggel várják a 18 órakor kezdődő találkozót.

A PINKK vezetőedzője, Vanja Miljkovic a három napja lejátszott Diósgyőr elleni mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy alapvető hibákat követtek el, ezeket az ellenfél kihasználta. A 19 eladott labdával nem lehet sikert elérni.

A tréner arról is beszélt, hogy sok büntetőt is hibáztak. Ezeket a hibákat elemezték csütörtök délelőtt, mondta el Tenyér Zsófi. Hozzátette, hogy van mit javítani szombaton. Azt mi tesszük hozzá, hogy nagyon hiányoztak Vári Zita pontjai, aki egy hete hazai pályán a Zalaegerszeg ellen parádézott, 24 pontot szerezve.

A hézagos tabellán a Csata a Szekszárddal egyetemben az élen áll, a PINKK a hatodik helyen tanyázik.

A technikai vezetőtől megtudtuk, hogy továbbra is szigorúan ellenőrzik a maszk szabályos használatát. Hozzátette, ez nem újdonság, az előző mérkőzéseken is minden csarnokban lépőnek megmérték a hőmérsékletét, és kérték a kézfertőtlenítő használatát, plusz a biztonsági szolgálat munkatársai árgus szemekkel figyelték a maszkviselést.

A szombati meccs után nem sokat pihennek a PINKK kosarasai: szerdán Győrben meccselnek. Információink szerint a másik NB I-es női kosárlabdacsapat, a PEAC-Pécs október 28-án Diósgyőrben lép pályára.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP