A Diósgyőr nem kímélte a PINKK Pécsi 424 csapatát

2021. december 12. 16:18 2021. dec. 12. 16:18

Szombaton ismét hazai környezetben lépett pályára a PINKK Pécsi 424 NB I -es női kosárlabda csapata Kozármislenyben, délután őt órai kezdettel. Jáhni Zsófiék a DVTK együttesét fogadták. A tabellán elfoglalt helyezés alapján a vendég gárda volt az esélyes, nem is történt meglepetés. A baranyai lányok 43-83 arányban vereséget szenvedtek és őrzik utolsó helyüket a tabellán.

A PINKK-hez hasonlóan a Diósgyőrnél is edzőváltás történt, immár Földi Attila után, Völgyi Péter irányítja vendégeket. Múlt héten a Sopron ellen szoros mérkőzésen maradtak alul. Elmondható, hogy egy nagyon jó erőkből álló csapat ellen léptek pályára a PINKK - esek. Soraikban a tavaly még Tenyér Zsófiékkal szereplő Leslie Vorpahllal kiegészülve, aki a válogatott szünetet követően csatlakozott hozzájuk.

Völgyi Péter az egykori pécsi vezetőedző hívásunkra elmondta, hogy nagy szükségük volt erre a hétre, a kisebb sérüléseket kezeltek, a betegek meggyógyultak. Volt idő csapatszinten és egyénileg is kielemezni a hibákat, megtalálni a pozitívumokat. Keményen edzettek, pontosították támadásaikat és a védekezésüket is. Ha ugyanazzal a sebességgel és koncentrációval játszanak szombaton a PINKK ellen, ahogy tettük a nemzetközi kupás csapatok ellen az elmúlt időszakban, akkor nem maradhat el a győzelem.

 

A PINKK Pécsi 424 amerikai center játékosa, Denia Davis Stewart nyilatkozott a DVTK elleni mérkőzés előtt a csapat internetes honlapján:

“Kemény összecsapás következik a Miskolc ellen, de jó mérkőzésre számítok. Múlt héten nagyon jó meccset játszottak a Sopronnal. 100 százalékot fogunk nyújtani, mindent ki fogunk adni magunkból, a hét folyamán is kemény edzéseink voltak, mondta a 186 centi magas játékos.”

A pontgyártást két triplával Jovanovic kezdte, 0-6. Davis és Tenyér szépített az eredményen 4-6 a 3. perc közepén.  Davis újabb találat és az 5. perc közepén 6-8. Ismét megléptek a vendégek, hazaiak időt kértek, a 7. perc elején, 8-13-as mérkőzésállásnál. A DVTK csapatában Tóth Franka is elkezdte gyűjteni a pontokat, 13-9, az első negyed végén.

A második negyed Green közeli dobásával kezdődött, majd a PINKK-től igazolt Vorpahl távolija 3 pontot ért, 15-24 a 12. percben. A PINKK is betalált, Mujovic két büntetője sikeres volt, 17-24.  Hazai oldalon Tenyér és Davis a vendégeknél Keyona és Jovanovic eredményes, 25-37 a 18. perc végén. Mint a mozdony úgy robog a DVTK és szórja a pontokat, 20 perc után 26-45. 

Ahogy eddig, minden negyed vendég pontszerzéssel kezdődött. Így volt a 3. negyedben is. Keyona neve mellé újabb 2 pont került, 26-47. A 22. perc végén 7-0 a DVTK-nak a 3. negyedben. Nem maradt el a PINKK idő kérése, 26-52. A 25. percben nagyon elhúztak a vendégek, 26-63. Mujovic büntetőkkel törte meg a hazaiak pontcsendjét, 28-52, a 27. percben. Három negyed lejátszása után, 34-69. 

Aho Nina Daniella büntetőkből gyűjtötte be a záró negyed első vendég pontjait.

A 35. percben az alig 19 éves Bacsó Zsófiát is pályára küldte a vendégcsapat trénere, tehette 41-78 az eredményjelzőn. A 17 éves Oláh Fruzsina is a pályára lépett a 37. percben, 43-83 mérkőzésállásnál. Az eredmény maradt végeredménynek is.

Szerző: Szabó Ferenc