A dobogó felé tart Garamvölgyi Petra, pécsi rúdugró

2021. augusztus 26. 12:02 2021. aug. 26. 12:02

A napokban Kenyában rendezték az U20 -as Atlétikai Világbajnokságot. Rúdugrásban a PVSK versenyzője, Garamvölgyi Petra 5. helyen végzett. A 17 fős magyar küldöttség második legjobb eredményét érte el a pécsi lány. Az afrikai országból a magyarok Tóth Annának köszönhetően 100 méteres gátfutásban bronzérmet hoztak haza.

A sikert elérő versenyzőt a PVSK elnöke, Czerpán István csütörtök délelőtt köszöntötte a PVSK új sportcsarnokában. A sportvezető elmondta, hogy a kiemelkedő teljesítményéért Petra esetleges extra igényét soron kívül teljesítik. Erről már a jövő héten tárgyalnak edzőjével, Putsay Zoltánnal.

Izgultam, egy nagy kapun létünk be a pályára, hangos beszélőn köszöntöttek és mondták a nevünket. Ilyen versenyem eddig nem volt. Olyan volt mint egy felnőtt világbajnokságon. A 60 ezres stadion szurkolók nélkül az szokatlan volt. Bánatos vagyok, mert a bronzérmes versenyző is ugyan annyit ugrott mint én. Ő elsőre vitte a magasságot, nekem másodikra sikerült, ez volt a döntő. Többször sírtam, mert nem érkezett meg velem a versenyrúd. A verseny napjának hajnalán érkezett meg a sporteszközöm - mondta el az U20-as atlétikai versenyen sikerrel szereplő versenyző, Garamvölgyi Petra.

Petra edzője dicsérte a rendezést, a sportlétesítményt, a verseny helyszínét. Azt is elmondta, hogy a stadionba vezető úton nagy szegénységet, koszt láttak. Nem titkolta, hogy véleménye szerint Petra rosszul versenyzett. Azonnal hozzá is tette, hogy ma délután már edzés lesz. Vasárnap Budapesten Szuper Liga versenyen vesznek részt. A szakember arról is beszélt, hogy Petra egy év alatt akár 20 centit is javíthat az átugrandó magasságon. Fiatalabb korban sokkal gyorsabb a fejlődés, mint húszon éves korban. Az edző arról is beszélt, hogy a három év múlva Párizsban megrendezésre kerülő olimpián várhatóan versenyzője hiányozni fog, de 2028-ban Los Angelesben már olimpikon lehet a pécsi sportoló.

 

Szerző: Szabó Ferenc