A Dorog ellen játssza első másodosztályú meccsét a PMFC

2020. július 31. 16:43 2020. júl. 31. 16:43

Elérkezett a PMFC NB II-es labdarúgócsapata a bemutató előadáshoz: vasárnap este hét órakor a Stadion utcában az évek óta a másodosztályban szereplő csapatot, a Dorogot fogadja. Vas László vezetőedző együttese 3500 szurkolót vár a mérkőzésre.

Július eleje óta tart a felkészülés a PMFC háza táján. Volt harkányi edzőtábor, zártkapus edzőmeccs és Siófokon rendezett minitorna is. A Kozármisleny felett győzelmet arattak a mecsekaljaiak, az élvonalban játszó Pakstól viszont kikaptak.

Az edzőmérkőzésekre érkeztek próba játékosok, öten szerződést is kaptak. A legrutinosabb új játékos, Bartha László Paksról jött, csatárként közel 300 mérkőzést játszott az NB 1-ben egy évtized alatt. A legfiatalabb a pécsi nevelésű Vukman Donát kapus, aki rövid MTK-s fellépés után tért vissza Pécsre.

Króner Martin Budafokról és Batizi-Pócs Balázs Tiszakécskéről jött erősíteni a PMFC-t. Ugyancsak a Pécs csapatában lép pályára a 2020-2021-es bajnokságban Óvári Zsolt, aki a DVTK-tól érkezett. Zsolt a Kozármisleny elleni mérkőzésen igencsak jeleskedett, remekül érzete a kaput, távoli szabadrúgás gólja is lövőerősségét bizonyítja, gyorsasága is dicséretes.

A főpróbán, a Paks ellen az új fiúk mind a pályán voltak kezdőként Vukman kivételével, aki a mérkőzés után kapott szerződést, Bartha pedig csereként kapott lehetőséget.

A vasárnap Pécsre érkező Dorog nagy múltú együttes, 1914-ben alakult, náluk játszott sok neves játékos mellett Grosics és Buzánszky is. A jelenlegi szakmai igazgatójuk Sitku Illés, aki 2000-2002 között pécsi színekben focizott a Stadion utcában. A Dorog az előző bajnokságban a 13. helyen végzett, kevés rúgott és kapott góllal (29-29), de tegyük hozzá, hogy a második vonal is félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt.

A pécsi közönség rég nem látta csapatát az NB II-ben. A klubot 2015-ben visszasorolták a megyebajnokságba, majd egy év múlva a Baranya megyei I. osztályú bajnokságból feljutott az NB III-ba, innen került fel idén a másodosztályba.

Napjainkban az NB II rendkívül erős bajnokság. a Debrecen, a Vasas, a Győr, a Szombathely is itt lép pályára.

A vasárnap esti mérkőzés kapcsán és a PMFC várható szerepléséről sokan megszólaltak. Véleményünk szerin Kulcsár László szakmai igazgató kijelentése a csapat honlapján őszinte és reális:

"Erőltetett lesz már az augusztusi versenyprogram is, mindenki számára új megpróbáltatás a vasárnap-szerda ritmus, sőt, az első hat nap alatt mindjárt három meccset játszunk, amiben lesz egy közel ezer kilométeres utazás is. Természetesen állunk elébe a megpróbáltatásoknak, bízunk a csapatban és reménykedünk az eredményes szezonkezdésben. Ne felejtse ugyanakkor senki, újoncok vagyunk az NB II-ben, még akkor is, ha a nevünk többre hivatott!"

Baranya másik NB 2-es csapata, a Szentlőrinc a Szolnoki MÁV otthonában játssza első másodosztályú mérkőzését vasárnap este.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP