A Gólzápor elmaradt, egy ponttal tért haza a PMFC Békéscsabáról

2021. november 8. 10:33 2021. nov. 8. 10:33

Békéscsabán játszotta az NB II-es labdarúgó bajnokság mostani fordulóját a PMFC. A vendéglátók a tabella hátsó mezőnyében, a vendégek a hetedik helyet foglalják el. A PMFC egy hete 6-ot rúgott a Nyíregyházának. A Békéscsaba, Szolnokon ikszelt. A vendéglátok folytatták a döntetlen sorozatukat, zsinórban ötödik ikszüket érték el. A PMFC kevés helyzetét nem tudta gólra váltani, 1-1-el zárult a mérkőzés Békéscsabán.

Mérkőzés előtt a vendéglátók honlapján olvashattuk Vas László, a PMFC vezetőedzőjének várakozását a mérkőzésről:  – A megszokott ritmusban készültünk a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésre. A lila-fehérek valószínűséggel nagy erőket mozgósítanak majd annak érdekében, hogy vasárnap győztesként hagyják el a pályát.

A Pécsi MFC jó formában van - írták a Békéscsaba honlapján, ezt igazolja, hogy négymérkőzéses győzelmi széria után érkeznek a Kórház utcába. A baranyaiak legutóbb 6–1-es kiütéses győzelmet arattak a Nyíregyháza ellen, így kellő önbizalommal várják a találkozót.

Az időjárás az esti órákban nem ideális a labdarúgók számára. A párás, hideg, ködös idő lehet, hogy folyamatos mozgásra készteti a labdarúgókat. Az első említést érdemlő esemény az volt amikor Ráczot, Szabó akasztotta, szabadrúgás 22 méterre a csabai kaputól az 5. percben, Adamcsek lövése a sorfalban elakadt. Hazai szöglet a 9. percben, Lukács középre emelt lövése, ismét alapvonalon túlra került. Az ismétlést a pécsi játékosok a mezőnybe vágták. A 16. percben a pécsi Hursán maradt a földön, Fazekas közreműködésével. Rövid ápolás után folytatódott a játék. A 24. percben a hazaiak a pécsi Helesfaynak adtak munkát. Pantovics ballal 12 méterről bombázta meg a vendégkaput, Helesfay ura volt a helyzetnek. Először Kilt buktatta Ságit, majd Hodonicki Hegedüst. Mindkét hazai játékos sáragalapos figyelmeztetésbe részesült. A 38. percben Rácz is begyűjtötte a PMFC első figyelmeztető kártyáját. A 40, percben Tihanyi rúgást kapott Borától. A 41. percben Tihanyi sérülés miatt elhagyta a pályát, helyére érkezett Bíró a vendégoldalról, a hazai játékos sáragalapot kapott Nazsa Tamás játékvezetőtől.

A Kórház utcai pályára kilátogató közel fél ezer szurkoló nem sok meleget kapott a játéktérről. A kapuk nem kerültek veszélybe. A labdarúgók a középpályán adogatták a labdát, nagy ritkán kerültek a kapu közelébe.

A második félidőre a kényszerű csere után Vas László pécsi edző Hursánt, cserélte Svedyuk Pálra. Érdekesség,  hogy mindkét labdarúgó az előző szezonban a Békéscsaba színeben rúgta a labdát. Röpködnek a sárgalapok, 53. percben Hegedüst nyakon fogta Nagy Sándor, sárga. Az 56. percben Futó Zsombornak visszarántásért mutatták fel a sárgalapot. A 71. percben Kónyát, Király buktatta. A 20 méterről megítélt szabadrúgást Adamcsek messze a kapu mellé bombázta. A 73. percben Futó partdobása az alapvonaltól 30 méterre. A labda egy védőről Katonához került. A pécsi középpályás 8 méterről a kapu közepébe fejelt. Tegyük hozzá, hogy a hazai kapus Czizano, nagyon elnézte a labda útját. 0-1. A csapatokat az időjárás nem kímélte, folyamatosan hullott az eső. A 82. percben jogos 11-est rúgott a Békéscsaba. Rácz Rántotta le Lukácsot. Pantovics büntetőjét a jobb kapufa töve mellől Helesfay kiütötte, éppen a rugó játékos elé, aki másodszor nem hibázott, fejjel megszerezte csapata számára az 1-1-et..

A Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata az ideiglenes hazai pályán, Kaposváron, a Diósgyőr együttesétől 2-1 re vereséget szenvedett.

Az NB III. középcsoportjában játszó Kozármisleny továbbra is remek formában van. Őrzi veretlenségi sorozatát a 16. fordulóban is, ahol 1-0 arányban győzött a Rákosmente ellen hazai pályán.

Mohács otthonában szenvedett vereséget 1-0 arányban az MTK II. csapatától.

A válogatott szereplése miatt az NB II-ben legközelebb két hét múlva rendeznek bajnoki fordulót. A magyar válogatott San Marino és Lengyelország ellen lép pályára, pénteken és hétfőn.

 

Szerző: Szabó Ferenc