A háború elmaradt, Szentlőrinc-PMFC 0-0

2021. február 28. 18:10 2021. feb. 28. 18:10

Baranya megyei rangadott játszottak vasárnap kora délután Szentlőrincen. Az NB II-ben játszó PMFC látogatott a szomszéd városba. Ősszel a pécsiek könnyedén nyertek a Stadion utcában 2-0-ra. A tavaszi fordulóban Fröhlich Rolandék javításra készülhettek, a PMFC a siker ismétlésére.

– Kaposváron nem a játékunkkal volt baj, hanem a pontrúgások utáni szituációkkal. A PMFC nagyon jó ezekből, oda kell figyelnünk, végig kell koncentrálnunk! Sajnáljuk, hogy ezen a meccsen nem lehetnek szurkolók, nem segíthetnek nekünk, a hiányukat lelkesedéssel fogjuk pótolni. Az ősszel a PMFC pályáján foci volt, most háború lesz ilyen talajon! Nagyon jól jönne nekünk a megyei rangadón egy győzelem, mert az nem csak három pontot érne, a presztízs miatt is fontos lenne, mondta a mérkőzés előtt Dulló Martin a hazaiak védelmének oszlopa a csapat internetes lapján.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mivel a Szentlőrinc egy jól felkészített, motivált csapat, amely a télen megerősödött. Mindenki számára nehéz megmérettetés ellenük pályára lépni. Ettől függetlenül a céljaink nem változnak, szeretnénk megfelelően képviselni a pécsi színeket Szentlőrincen – nyilatkozta telefonon, Vas László, a PMFC vezetőedzője.

 

Szokatlan színű mezben lépett pályára a PMFC, Futó Zsomborék fekete-fehérben játszottak. A hazaiak a Pécstől megszokott piros-feketében. A PMFC szurkolói a zártkapus mérkőzésre is eljöttek, így kerítésen kívülről szurkolhattak kedvenceiknek.  

A találkozó elején az NB II-ben dobogóra is esélyes együttes beszorult kapuja elé. A Szentlörinc több szögletet rúghatott, de a vendég védők helyükön voltak. A 11. percben  két sárga is a magasba repült. Futó és Nikic is megrúgta ellenfelét. A 15. percben hazai helyzet volt, ám Fröhlich Roland 17 méterről elengedett lövése a kapu felett hagyta el a pályát. A 24. percben a hazai portás kiejtette kezéből a labdát, de a második kísérlet már eredményes volt. Az első félidő végjátékában a PMFC többször került ellenfele kapujának közelébe, de Rácz, Adamcsek próbálkozásai nem jutottak el a hazaiak kapujáig.

Szünet után az első cserét a Szentlörinc hajtotta végre, Marian Sluka, középpályás poszton cserélt, Nikic helyére Hleba érkezett. Az 53 percben is két sárga. A vendégek és hazaiak is figyelmeztetést kaptak. Az első kapu közeli pontrúgást a 75. percben láthattuk. Csereként pályára lépett Hleba Tamás 18 méterről elengedett szarbugása a kapu felett hagyta el a játékteret. A hazaiak a 83. a vendégek a 86. percben használták ki ötödik cserelehetőségüket.

Mind két edző frissítéssel próbálta a támadó sorokat erősíteni, ez nem sikerült. A Szentlörinc-PMFC találkozó 0-0-ás eredménnyel fejeződött be.

Szerző: Szabó Ferenc