A harmadik fordulóban köszönt el a Szentlőrinc a Magyar Kupától

2021. szeptember 18. 22:57 2021. szept. 18. 22:57

Az NB II-es labdarúgó bajnokság veretlen csapata a Szentlőrinc a Magyar Kupában Diósgyőrbe utazott. A baranyai együttes eddig nyolc fordulón keresztül a 2021-2022 évi bajnokságban nem talált legyőzőre. Ezt a bravúrt egyedül a listavezető Szombathelynek sikerült megtennie. Diósgyőrben megszakadt a Szentlőrinc sikersorozata.

A DVTK kezdte a mérkőzést, sokáig maguknál is tudták tartani a labdát a nyitó percben. A 2. percben a 16-os jobb oldali sarkától Zsolnai Richárd tolta befelé a labdát, majd még mindig jobbról a hosszú alsó sarokba lőtt, 1-0. A vendég kapusnak, Hajagosnak nem sikerült a mentés.  

Farkas Marcell ollózó mozdulattal adta jobbról középre a labdát, a hosszú oldali kapufától középre fejelte egy vendég, ahol Bányai Péter közelről az üres kapuba bólintott, 1-1 a 29. percben.

Az egyenlítő gól előtt és után a Szentlőrinc maradt támadásban. A 41. percben még is a Diósgyőr szerzett ismételten vezetést. Bárdos Bence Zsolt, balról a 16-oson belül érkező Makrai Gábornak passzolt, aki balról a kapu hosszú oldalába tekerte a pettyest, 2-1. A 45. percben Makrai Gábor verekedte be magát a 16-on belülre, de a Szentlörinc védelme a helyén volt.

Az 56. percben az első sárgalap is előkerült Oláh Gábor kezéből. A vendég védelmét erősítő Sinanovics Sinan kapta a figyelmeztető kártyát egy szabálytalanságért.  A 62. percben hazai Szatmári Csaba is besárgult.

A vendégek edzője Sluka Marian cserék mellett döntött, Kovács és Petró is elhagyta a pályát. 

A 67. percben Kocsis látványosan ment el a jobb oldalon, két szentlőrinci védőt is maga mögött tartott, az alapvonal közeléből középre passzolt, Hornyák egyből kapura lőtt, de egy védő lábáról a mezőnybe vágódott a labda.

A 82 Török gáncsolt, sárgalap volt a jutalma. A záró percekben a Szentlőrinc vezetőedzője kihasználta mind az öt csere lehetőségét. A 85. perben Kondás Elemér hazai mester három cserénél tartott.  A 90. percben Kondás mester összes csere lehetőségét kihasználta. A frissítések már nem hoztak változást az eredményben, 2-1 re nyert Diósgyőrben a hazai csapata Szentlőrinc ellen.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában, Diósgyőrben nem történt meglepetés. Szoros mérkőzésen, az egyenlő erőket képviselő két csapat közül, írhatjuk, hogy a hazai pályán a vendéglátók jutottak tovább a Magyar Kupában

A PMFC vasárnap lép pályára délután három órakor Bonyhádon a Magyar Kupában. A pécsieknek könnyebb dolga lesz egy alacsonyabb osztályban játszó csapat ellen.

 

Szerző: Szabó Ferenc