A harmadik percben eldőlt a PMFC-Ajka mérkőzés eredménye

2021. április 28. 20:40 2021. ápr. 28. 20:40

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata szerdán kora este a tabellán egy hellyel mögöttük álló, ugyanakkor a mezőny második leggólerősebb gárdáját, az FC Ajka együttesét fogadta zárt kapuk mögött a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában.

Vas László vezetőedző az Ajka elleni összecsapás előtt elmondta, hogy:

– A vendég együttes egy veszélyes támadószellemben futballozó csapat, akik ebből a mezőnyből az egyik legtöbb gólt szerezték. Lüktető, jó iramú mérkőzésre számítok, ahol minimalizálni kell a hibáinkat és a kapu előtt határozottabbnak és bátrabbnak kell legyünk, hogy ez pontok számában is megmutatkozhasson, mondta el hívásunkra.

 

Kis Károly vezetőedző az fcajka.hu oldalának nyilatkozott a mérkőzés előtt:

– Mind a négy hátra lévő forduló nagyon kemény lesz, szerdai ellenfelünk pedig a közvetlen előttünk álló Pécs, akik olyan előnnyel érkezhetnek erre a találkozóra, hogy Ők pénteken játszották le az előző fordulót. Újoncként nagyszerűen szerepel a pécsi együttes, nem lesz könnyű dolgunk. Egy nagyon jól felkészített, mozgékony csapatról van szó, nagyon oda kell majd figyelnünk, de úgy gondolom, hogy sebességben fel tudjuk venni Velük a versenyt.

 

A PMFC csapatában többen hiányoztak sérülés miatt. A korábban vállműtéten áteső Sági Milán jelenleg is rehabilitációját végzi. Sérülés miatt szintén nem számíthatott a szakmai stáb Vukman Donátra a harmadik számú kapusra, Bajner Bálintra, Hegedűs Márkra és Futó Zsomborra, a csapatkapitányra sem.  A csapatkapitányi karszalagot a mérkőzésen a kapus, Helesfay Donáton láttuk.

A 3. percben nagy kavarodás a pécsi kapu előtt, a vendégcsapat játékosa, házi gólkirálya Nagy Mihály Krisztián lapos lövést engedett a pécsi kapura. A labdába beleért Helesfay. A felpergő játékszerbe Soltész Dominik István közelről fejjel a pécsi kapuba jutatta. A labdán kívül Csizmadia Zoltán is a gólvonalon túlra került, ahol ápolásra volt szüksége, 0 -1.

A folytatásban a PMFC többet birtokolta a labdát. Több helyzetet kidolgozott. A hosszabbításban a 92. percben is pécsi helyzetet láttunk. Egy kavarodásban a vendég kapu felső lécén gurult végig a labda, majd az alapvonalon túl ért földet. .

Mérkőzés után Kis Károly Ajka vezető edzője értékelt:

-Magas színvonalú, nagy iramú mérkőzést játszottunk. Egyetlen találat döntötte el a mérkőzés sorsát. Számunkra kedvező volt, hogy ez a mérközés elején következett be. A 0-1 után azt tudtuk játszani, amire készültünk, amit megszoktunk.

 

Mérkőzés után Vas László a PMFC vezető edzője értékelt:

Gratulálok mind két csapatnak. Nálunk nem érhet senkit szemrehányás. Sok helyzetünk volt, mezőnyfölényben voltunk. Az utolsó passzok javításra szorulnak. A labdarúgást gólra játsszák, most az Ajka ebben eredményesebb volt.

 

A másik baranyai csapat az NB II-labdarúgó bajnokságban a Szentlörinc, hazai pályán 1-0 ra verte a meglepetésre a Szombathely csapatát. 

Szerző: Szabó Ferenc