A hosszabbításban verte meg a Szentlőrinc Kozármislenyt

2022. szeptember 12. 10:33 2022. szept. 12. 10:33

Háromesélyes mérkőzést játszott vasárnap kora esti órákban a Kozármisleny a Szentlőrinc ellen az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A Baranya megyei rangadó a 93. percben dőlt el. A Szentlörinc immár sokadszor a végjátékban gyűjtött pontot.

A Szentlőrinc legutóbbi három fordulóban egyszer sem maradt pont nélkül, ami örömteli, ugyanakkor számukra bosszantó lehet, hogy egyszer sem nyertek, s két hazai meccsük is döntetlennel végződött. Múlt hét vasárnap a Mosonmagyaróvár ellen végeztek 1-1-re.

– Természetesen sajnáltuk, hogy nem sikerült három pontot szereznünk. Ugyanakkor abból szeretnénk építkezni, amit a pályán láttunk: domináltunk, próbáltunk helyzeteket kialakítani, és igyekeztünk mindent megtenni a győzelemért fogalmazott a Szentlőrinc vezetőedzője, Jeremiás Gergő csapatuk internetes oldalán.

Új edzője van a hazai gárdának, a Kozármislenynek. Hat fordulót követően négy ponttal a 17. helyen állt az újonc Kozármisleny, s emiatt döntésre szánta el magát a vezetőség. Elbúcsúztak Tóth László vezetőedzőtől, akinek hétfőtől Szekeres Zoltán vette át a helyét.

A két csapat az utóbbi években többször is találkozott egymással az NB III-ban. Összesen 17 mérkőzést vívtak egymással, amelyeken a mérleg nyelve a Szentlőrinc felé billent, hiszen nyolcszor győztek öt döntetlen és négy vereség mellett, a gólkülönbség 27-11.

A mérlegen a Szentlőrinc tudott javítani. Emelkedett a győzelmek száma és a gólarány is javult. A 28. percben Kulcsár Kornél ugratta ki Vogyicskát, aki két csel után a 16-on belül Prokop mellett jobb alsóba bombázott, 1-0. A 75. percben a csereként játszó Csörgő elé került a labda, aki fejjel továbbított Rétyihez, aki szintén csereként lépett pályára. Az utóbbi fél magasan a hazai kapuba jobb oldalába rúgta a játékszert 1-1. A 93. percben mást ítélt a határbíró, mást a játékvezető. Természetesen a sípmester által megítélt szabadrúgás, majd szöglet elvégzésére került sor. A hosszabbításban Vidnyánszky megszerezte egy szöglet utáni fejesből a vendégek második gólját, így a 2-1 es győzelmet.

Mérkőzés után Szekeres Zoltán, a hazaiak vezetőedzője értékelt: - elég nehéz megszólalni, nagyon sajnálom a fiúkat, a mérkőzés nekünk állt. Bízok benne, hogy  a válogatott szünet után hibáinkat kijavítva tudjuk folytatni a bajnokságot.

Jeremiás Gergő, a Szentlörinc vezetőedzője is nyilatkozott:- Nagyon örülünk a három pontnak, továbbra is vannak hibáink, amiket ki kel javítani.

A másik NB II-es labdarúgó csapat a PMFC az ETO parkban Győrben lépett pályára, ahol Helesfayék 1-0 ra nyertek Tóth Gábor Kristóf góljával

A PTE-PEAC NB III-as csapata a Közép csoportban Nográd megyéből érkezett Bánk csapatát fogadta a Verseny utcában. Az eddig nyeretlen vendég csapat  továbbra sem tudott nyerni, a PTE-PEAC 2-1-re hozta a kötelezőt.

 

Szerző: Szabó Ferenc