A Kaposvár nyerte a szomszédvár rangadót

2021. január 31. 00:57 2021. jan. 31. 00:57

A 2020-2021- évi NB I -es férfi kosárlabda bajnokságban a PVSK-VEOLIA szombat este Kaposváron lépett pályára. Az újesztendőben a PVSK negyedik mérkőzést játssza idegenben. A Kaposvár szintén negyedik mérkőzést játssza otthonában. A kaposvári mérleg a jobb, mind három mérkőzésükön nyertek. A Pécs mérlege két veresség egy győzelem.

Kaposvári KK - PVSK-VEOLIA: 76-64

Az első negyedet a pécsiek nyerték, 15-19-re. A hazaiak rosszul dobták a távolilabdákat, öt ment mellé. A vendégek hét dobásból, kilenc pontot gyűjtöttek. Rivers mellé a somogyiak nem tudtak felzárkózni pontszerzésben.  A Pécsnél több játékos is eredményes volt. 

A 13. perben egyenlítenek a vendégek 21-21, mesterük Dragan Aleksic időt is kért. A megbeszélt figura érvényesült, 21-23. A pécsiek taktikája részben Curryra épült. Az amerikai irányítója a hazaiak vezér egyénisége. Aszisztjei aranyat érnek csapata számára, 30-29, a 15. percben. Ruják a magyar válogatott tagja fordít, 30-31. Funderburk 11/9 pontja 32-39 re hozta a 18. percben a mérkőzés állását. A szomszédvári rangadó két negyed után 39-39.

Az előző bajnokságban Budimir a pontgyárosok között szerepelt. A koronavírusos időszak nem tett jót a Pécs centerének. Az ez évi előző mérközéseken kevés kosarat ért el a szerb nemzetiségű játékos. A 27. percben először vezetett 6 ponttal a Kaposvár, 57-51. A pécsi mester időt is kért. Az eredmény változásához kellettek a pécsi lépés hibák és eladott labdák is. 

 

Jelentősen javult a Kaposvár dobó százaléka.  Különösen a tripla dobásoknál. Lepattanóban is többet gyűjtöttek, mint a VEOLIA. Az amerikai bedobó, Rivers  és az irányító Curry alig kapott pihenőt edzőjüktől. A PVSK csapatában Ruják volt leghosszabb ideig a parketten.  A Kaposvár 2021-ben megőrizte veretlenségét és 76-64 re verték a pécsi együttest. A PVSK tovább rontotta idegenbeli mérlegét.

Mérkőzés után Dragan Aleksic a PVSK-VEOLIA vezető edzője elmondta, hogy támadó játékuk szétesett. Rosszkor indították a dobásokat. A védelem teljesítménye elfogadható. Az látszott, hogy hibás dobások után idegesek lettek a játékosok és ez tovább rontotta a teljesítményüket.

 


 

Szerző: Szabó Ferenc